Επικαιρότητα

Πτυχιούχοι με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Off

Έναν διαφορετικό δρόμο που ανοίγει ταυτόχρονα διαφορετικές προοπτικές για τους αποφοίτους του, υλοποιεί ουσιαστικά η διοίκηση του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Το γεγονός, ότι ένα σημαντικό ποσοστό των πτυχιούχων του Τμήματος εργάζεται ήδη στην αγορά εργασίας, σε ερευνητικά προγράμματα με κορυφαίες ξένες εταιρίες, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, αποδεικνύει, ότι υπάρχουν εναλλακτικές ακόμη και για ένα Τμήμα, που δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αυτό καταδείχθηκε κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην ομιλία του προέδρου του Τμήματος, αλλά και του αναπληρωτή πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.

Στο επίπεδο πάντως των επαγγελματικών δικαιωμάτων φαίνεται, ότι η υπόθεση βρίσκεται προς το τελικό της στάδιο, αφού όπως τόνισε ο κ. Αλμπάνης, υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό συμφωνία σε ουσιαστικό επίπεδο με τη διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την αναγνώριση των πτυχιούχων του Τμήματος.

«Υπάρχει συμφωνία να κλείσει το θέμα αυτό με το πτυχίο να αναγνωρίζεται ως επιστήμη της χημικής μηχανικής ως υποειδικότητα επί τα υλικά. Δυστυχώς όμως πέσαμε πάνω στις πολιτικές αλλαγές και στην αλλαγή διοίκησης του ΤΕΕ και κολλήσαμε στις διαδικασίες. Επί της ουσίας όμως το θέμα έχει λυθεί», τόνισε ο κ. Αλμπάνης, που πρόσθεσε, ότι το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, με το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και το Τμήμα της Αρχιτεκτονικής, αποτελούν τα τρία τμήματα στα οποία θα βασιστεί η σύσταση και λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής των Ιωαννίνων, «η οποία ευελπιστούμε να ικανοποιηθεί ως αίτημα και να ξεκινήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος».  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου