Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:26
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

«Σήκωσε το γάντι» ο Δήμαρχος για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης

Off

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και χαρακτηρισμούς που δεν τους συνηθίζει, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, την πρώτη διά ζώσης μετά από έναν περίπου χρόνο, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα επί του μείζονος ζητήματος που έχει δημιουργηθεί με το διαγωνισμό για τους ΣΜΑ.

Στην ουσία όμως εκτός από τη θέση του δήμου Ιωαννιτών, ότι οι ΣΜΑ θα πρέπει να λειτουργήσουν, αλλά οι αιτίες και οι ευθύνες που αυτό δεν έχει γίνει βαρύνουν αποκλειστικά τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ο κ. Ελισάφ «σήκωσε το γάντι» στην κριτική και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα στους ΟΤΑ εκτός Ιωαννίνων, που βάλλουν είτε ευθέως είτε εμμέσως κατά του δήμου Ιωαννιτών.

Η αναφορά του συγκεκριμένα, για πρώτη φορά μάλιστα για δήμους που ενώ «δείχνουν με το δάχτυλο» και κατηγορούν τον δήμο Ιωαννιτών, για τη στάση του, ενώ οι ίδιοι θάβουν τα σκουπίδια που παράγουν, ήταν μία ευθεία βολή προς τον δήμο Αρταίων κυρίως και προς τους δήμους Ζηρού και Νικ. Σκουφά αντίστοιχα, που παραδέχτηκαν άλλωστε στη συνεδρίαση του Συνδέσμου, ότι ακόμη και σήμερα, θάβουν τα σκουπίδια στη Βλαχέρνα, που κατά τα άλλα θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη ως ΧΥΤΥ.

«Η καθυστέρηση στην λειτουργία των ΣΜΑ είναι μεγάλη και η κατάσταση απελπιστική. Οι οικονομικές συνέπειες για τον δήμο και τους πολίτες είναι μεγάλες. Έμεινα έκπληκτος, παρακολουθώντας ένα μέρος της συνεδρίασης από την ψυχραιμία που έδειξαν οι εκπρόσωποι του δήμου Ιωαννιτών οι οποίοι δεν απάντησαν στις προκλήσεις που δέχθηκαν από συναδέλφους τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους αυτοδιοικητικούς και ορισμένοι που καταπίνουν τα δικά τους απορρίμματα που δεν ξέρω που τα πηγαίνουν, αλλά κατηγορούν τον δήμο Ιωαννιτών, που αν δεν πήγαινε τα σκουπίδια στο εργοστάσιο, σήμερα δε θα λειτουργούσε», ανέφερε αρχικά.

«Εξελίσσεται σε ΔΕΚΟ, ο ΦΟΔΣΑ»

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο κ. Ελισάφ με την τοποθέτησή του στοχοποίησε τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Θ. Μπέγκα, τον οποίο κατηγόρησε

για α λα καρτ τακτική, αναλόγως με το αν μιλά ως δημ. σύμβουλος ή ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Σε αυτό το πλαίσιο όμως αναρωτήθηκε εάν δύο χρόνια μετά τη συγκρότηση του Συνδέσμου, υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο πληρώνουν οι δήμοι, εκτός από μισθούς, μίας «πολύ καλής ΔΕΚΟ, για τα δικά μας παιδιά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ο κ. Μπέγκας έχει τις δικές του ευθύνες διότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλη πολιτική ακολουθεί για τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από το σπίτι του κι άλλη για τα σκουπίδια του ΦΟΔΣΑ. Δυστυχώς, ο ΦΟΔΣΑ εξελίσσεται σε μία ΔΕΚΟ και μάλιστα πολύ καλή, για τα δικά μας παιδιά, που έχουν μάλιστα το θράσος να κουνούν και το δάχτυλο στους αιρετούς», ανέφερε.

Για δημιουργία εντυπώσεων έκανε λόγο ο Θ. Μπέγκας

Ο Θ. Μπέγκας στην τοποθέτησή του εκτός ημερήσιας, επέλεξε να μην αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με τον κ. Ελισάφ, παραπέμποντας σε ειδική συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, όπου ο καθένας θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί. «Ο κ. δήμαρχος προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, όμως δε θα τον ακολουθήσω. Οι αποφάσεις στο ΔΣ του Συνδέσμου είναι δημοκρατικές, όλοι είναι παρόντες και αποφασίζει η πλειοψηφία. Το βασικό μας κριτήριο και η αγωνία μου, είναι να προχωρήσει γρήγορα η σύγχρονη και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, με τη διασφάλιση της μέγιστης ποιότητας προς τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ο Νίκος Γκόντας στην τοποθέτησή του ζήτησε να γίνει εκτενής συζήτηση για τον ΦΟΔΣΑ και τους ΣΜΑ καθώς οι κάτοικοι των Ιωαννίνων είναι αυτοί που πληρώνουν πανάκριβα τα σκουπίδια. «Ο δήμος Ιωαννιτών έχει λόγο στο θέμα. Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» τόνισε ο κ. Γκόντας.

Η Όλυ Τσουμάνη επέκρινε τη δημοτική αρχή, γιατί δεν πιέζει την περιφέρεια Ηπείρου, να παραδώσει τους ΣΜΑ που έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργήσουν.

Η δεύτερη απάντηση

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε και στον περίφημο όρο του 200% του ετήσιου τζίρου της ενδιαφερόμενης εταιρείας να μετέχει στο διαγωνισμό, αφού και ο διαγωνισμός για τα Led, περιελάμβανε τον ίδιο ακριβώς όρο. «Δεν αντιδικήσαμε με κανέναν, αλλά συμμορφωθήκαμε με τις απαιτήσεις του ελεγκτικού μηχανισμού και δεν υπάρχει το 200%. Κανείς όμως δεν απαντά στα μείζονα ζητήματα, που είναι ποιοι δε φέρνουν τα σκουπίδια στο εργοστάσιο και κουνάνε το δάχτυλο στον δήμο Ιωαννιτών; Ας έρθει στο δημ. συμβούλιο ο κ. Καλαντζής, να κουβεντιάσουμε και να μας πει ποια είναι η χρησιμότητα του Φορέα, δύο χρόνια από τη συγκρότησή του. Τι πληρώνουμε δεν έχω καταλάβει. Μισθούς;», διερωτήθηκε ο κ. Ελισάφ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου