Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:33
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Με συνεργασίες για την ένταξη των προσφύγων

Off

Η πρώτη συνεδρίαση της αστικής ομάδας εργασίας έγινε την Τρίτη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Σοφία Μαρκούλα και Στέφανος Σίντος, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αγνή Νάκου, στελέχη του ΔΟΜ, της Ύπατης Αρμοστείας, φορέων και ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Στη διάρκειά της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για την σύμπραξη του Δήμου και της Περιφέρειας με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Οι εκπρόσωποι των φορέων από την πλευρά τους παρουσίασαν τη δράση τους και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την ομαλότερη ένταξη των προσφύγων.

Τόσο η κ. Μαρκούλα όσο και ο κ. Σίντος τόνισαν ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συνδρομής των αναγκών που υπάρχουν ήδη, αλλά και αυτών που θα προκύψουν στην προσφυγική κοινότητα, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του δήμου Ιωαννιτών.

Η κ. Νάκου τέλος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να δομηθούν προγράμματα που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των προσφύγων και το «άνοιγμά» τους στην τοπική κοινωνία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ