Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 07:47
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

ΠΓΝΙ Τεχνολογία και μέσα αιχμής στα χειρουργεία

Off

Η διοίκηση του ΠΓΝΙ ανακοίνωσε χθες την απόκτηση ενός Λαπαροσκοπικού Ενδοσκοπικού Συστήματος υπερυψηλής ανάλυσης 4K για τα Χειρουργεία του Νοσοκομείου. 

Το σύστημα είναι τεχνολογίας αιχμής, ανήκει στον Γερμανικό κατασκευαστικό οίκο Richard WOLF-τύπος ULTRAHD 4K και αγοράστηκε με πόρους του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου έναντι ποσού 123.814,00 € με ΦΠΑ.  Το νέο αυτό σύστημα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες χρωμοενδοσκόπησης αλλά και την νέα μέθοδο φθορίζουσας απεικόνισης μέσω σκιαγραφικού Ινδοκυανίνης Πράσινης (ICG). Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για έλεγχο αιμάτωσης των αγγείων (π.χ. για αναστόμωση εντέρου), χαρτογράφηση λεμφαδένων (ογκολογική λαπαροσκόπηση) και οπτικοποίηση του χοληφόρου πόρου, επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της κάθε λαπαροσκοπικής χειρουργικής πράξης.

«Αυτή η προσθήκη αναβαθμίζει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του ΠΓΝΙ και πρωτοπορεί σε όλη την Δυτική-Βορειοδυτική Ελλάδα, όντας το μοναδικό σύστημα που ενσωματώνει αυτές τις δυνατότητες.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ θα ήθελε να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Καθηγητή κ. Μήτση για το σχεδιασμό, μελέτη και υλοποίηση της σημαντικής αυτής προμήθειας, που έγινε πραγματικότητα μέσω και της αγαστής συνεργασίας των υποστηρικτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου (Τεχνική, Διοικητική και Οικονομική) και δεσμεύεται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών του Νοσοκομείου στο εγγύς μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΓΝΙ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ