Επικαιρότητα

ΠΓΝΙ Οι αντιδράσεις απέφεραν καρπούς

Off

Για μία μικρή «νίκη» κάνουν λόγο τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου απέναντι στην προωθούμενη κυβερνητική πολιτική που βρίσκει πρόθυμους γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία, για την υλοποίηση απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Η νίκη αυτή αναφέρεται στην ακύρωση του προγραμματισμένου χειρουργείου για την Παρασκευή 26 Απριλίου στο ΠΓΝΙ σε ασθενή με καρκίνο στο πάγκρεας, χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συνδικαλιστών, που ζήτησαν την αντιμετώπιση του ασθενούς όπως προβλέπεται με τα επείγοντα χαρακτηριστικά δηλαδή και την χειρουργική επέμβαση τις πρωινές ώρες.

Η ΕΙΝΗ απέστειλε το σχετικό αίτημα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου να μην επιτρέψει την εκτέλεση του συγκεκριμένου απογευματινού χειρουργείου και όλων εκείνων σε ασθενείς με καρκίνο, αλλά να ζητήσει την αντιμετώπιση του ασθενούς όπως επιτάσσει η ιατρική δεοντολογία και ο ρόλος ενός δημόσιου νοσοκομείου σε πρωινό χειρουργείο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΙΝΗ Χαρ. Παππάς ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δερδεμέζης αποδέχθηκε το αίτημα και ο ίδιος ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι ο ασθενής θα χειρουργηθεί στην πρωινή ζώνη των χειρουργείων την προσεχή Παρασκευή και όχι σε απογευματινό χειρουργείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μία «μικρή νίκη» απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που θέλει τη μετατροπή των νοσοκομείων σε οίκους εμπορίου με τους ασθενείς να αντιμετωπίζονται ως πελάτες.

«Θεωρούμε πως η δημοσιότητα που έχει δοθεί σε τοπικό επίπεδο για τα απογευματινά χειρουργεία, οι παρεμβάσεις της ΕΙΝΗ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης καθώς και η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι συστατικά στοιχεία για την αποτροπή παρόμοιων εξελίξεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αλλού», σημείωσε ο κ. Παππάς καλώντας τους συναδέλφους ιατρούς να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ