Επικαιρότητα

Μονόδρομος για όλους η νέα, σημειακή οριοθέτηση

Off

Μονόδρομο αποτελούν οι τροποποιήσεις τόσο στη χάραξη του ποδηλατοπεζόδρομου από τον Μάτσικα μέχρι το Πέραμα, όσο όμως και στην οριοθέτηση της λίμνης, μετά την ψήφιση του Νόμου 5092/2024 καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει καμία προοπτική κατασκευής του εν λόγω έργου.

Παρότι ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας επιχείρησε αφενός να υποβαθμίσει το ζήτημα που ανέδειξε η «Ε» από την περασμένη εβδομάδα, προσπαθώντας να συνδέσει το ζήτημα της οριοθέτησης με το Π.Δ της Παμβώτιδας παρότι μεταξύ τους δεν έχουν καμία απολύτως συνάφεια, επισήμανε πως ο δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε τροποποιήσεις, όπου αυτές θεωρηθούν αναγκαίες για να γίνει το έργο.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής «Μάτσικας» που περιορίστηκαν σε αυτή τη φάση να ακούν τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, αναμένοντας πάντως τις επόμενες εξελίξεις, χωρίς να κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, καθώς ο Νόμος τούς δικαιώνει απόλυτα.

Ο κ. Μπέγκας υπερασπίστηκε της νομιμότητας με την οποία λειτούργησαν οι υπηρεσίες του δήμου κατά την περίοδο 2014-2019 με τη συνεργασία της Κτηματικής Υπηρεσίας, ενώ οι απαλλοτριώσεις έχουν συντελεστεί από το κράτος και το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν όπως είπε, η σύνταξη των κτηματογραφικών πινάκων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον η νομοθετική εξέλιξη που έχει προκύψει καθώς και όποια άλλη μπορεί να υπάρξει στο μέλλον θα ληφθεί υπόψη από τις υπηρεσίες του δήμου ώστε αν χρειαστεί να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις.

Στην κατεύθυνση των αναγκαίων σημειακών τροποποιήσεων στον επανακαθορισμό της οριοθέτησης επέμεινα ο Δημ. Παπαγεωργίου, ενώ η Τατ. Καλογιάννη επέμεινε στην προστασία της λίμνης και στην ανάγκη θεσμοθέτησης του Π.Δ της Παμβώτιδας.

Ένταση στη συζήτηση προκάλεσε η παρέμβαση του Παν. Κολόκα που επανέλαβε ουσιαστικά, όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες, για ευθύνες της δημοτικής αρχής Μπέγκα της προηγούμενης περιόδου 2014-2019 όταν έγινε ο σχεδιασμός του έργου.

Κάλεσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συζητήσεις με τον άμεσα ενδιαφερόμενους πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως και εκείνοι θέλουν την υλοποίηση του έργου που μπορεί να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία και όχι με αυθαίρετες παρεμβάσεις και σχεδιασμούς που δεν αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία τους, κάτι που έρχεται να αναγνωρίσει και να κατοχυρώσει πλέον ο Νόμος 5092.

Κλείνοντας τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Σώματος τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων δήλωσε πως στο σχεδιασμό σημαντικών παρεμβάσεων επιλέγει να βρίσκεται μακριά από λαϊκισμό και φθηνά μερεμέτια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ