Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 06:08
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Νοεμβρίου 2021
Χωρίς κατηγορία

Τιμητική διάκριση για τα «Πρεβεζάνικα Χρονικά»

Off

Τιμητική Διάκριση από την επιτροπή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019-2020 έλαβε το περιοδικό «Πρεβεζάνικα Χρονικά».

Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η επίσημη απονομή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019-2020.

Στην εκδήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Πρέβεζα είχε την τιμητική της με την απονομή τιμητικής διάκρισης στο περιοδικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας «Πρεβεζάνικα Χρονικά», το οποίο εκδίδεται από το 1978 προάγοντας την ιστορία, την παράδοση, την λογοτεχνία και γενικότερα τον πολιτισμό του τόπου .

Τη διάκριση παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκο Κούκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη η οποία παρέστη στην τελετή, συνοδευόμενη από τον Βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σπύρο Λάμπρο.

«Η τιμή είναι μεγάλη. Μια επιβράβευση για την ποιοτική και συνεχή προσφορά και παρουσία του περιοδικού της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης στις ανθρωπιστικές επιστήμες» ανέφερε η κ. Κωνσταντάκη εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη της στην Συντακτική Επιτροπή που απαρτίζουν οι: Ελευθερία Αγγέλη, Ιωσήφ Ζιώγας, Νικόλαος Δ. Καράμπελας, Κοσμάς Κοψάρης, Αθηνά Κωνσταντάκη, Σπύρος Η. Λάμπρος, Γεώργιος Ρήγινος και Σπύρος Σκλαβενίτης.

Τα «Πρεβεζάνικα Χρονικά» ανοίγουν μάλιστα νέα σελίδα και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, στην ειδική πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την επιιβράβευση των ιδιαίτερων προσπαθειών που από την πρώτη στιγμή καταβάλαμε για την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας , του περιοδικού Πρεβεζάνικα Χρονικά και των υπολοίπων δράσεών της. Σε καιρούς δύσκολους λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης, καταφέραμε και κρατήσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοιχτή, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες μας να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε αυτή αξιοποιώντας και την ψηφιακή τεχνολογία. Η τιμητική διάκριση που έλαβε το περιοδικό Πρεβεζάνικα Χρονικά από τον κορυφαίο θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων δεν μπορεί παρά να μας κάνει όλους υπερήφανους

Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” από το 1978 μέχρι σήμερα καταγράφουν και αναδεικνύουν τα δρώμενα, τις “ανησυχίες” τις εμπνεύσεις και τα όνειρα μιας πόλης που έχει ως σύνορά της τον πολιτισμό. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι “τα γραπτά μένουν” κι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές»..

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ