Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 01:38
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2023
Πολιτισμός

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ Κάλεσμα για άρθρα στα Πρεβεζάνικα Χρονικά

Off

Η Ομάδα Εργασίας των Πρεβεζάνικων Χρονικών, απευθύνει πρόσκληση για αποστολή πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων και λογοτεχνικών έργων στο περιοδικό.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

Η τοπική ιστορία, αλλά και η πνευματική δημιουργία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, υπηρετείται από το 1978 (όταν ξεκίνησε η 1η εκδοτική περίοδος) και συνεχώς από το 1984 μέχρι σήμερα, κυρίως από την έκδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών, που αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό του νομού μας, το οποίο μάλιστα έλαβε τιμητική διάκριση λογοτεχνικού περιοδικού για το 2020, από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αποστολή του περιοδικού είναι η δημοσίευση έγκυρων και αδημοσίευτων επιστημονικών άρθρων, που εμπλουτίζουν τη γνώση για το ιστορικό παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις σύγχρονες πνευματικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις και προβληματισμούς των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα Πρεβεζάνων δημιουργών, ή άρθρα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν από την Ομάδα Εργασίας για τις Περιοδικές Εκδόσεις, που έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Τα άρθρα που φιλοξενούν τα Πρεβεζάνικα Χρονικά εντάσσονται στα πεδία των επιστημών, της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της λαογραφίας, της φιλολογίας, της αρχιτεκτονικής και της τέχνης γενικότερα. Ειδικά για το προσεχές τεύχος, πρόθεσή μας είναι να υπάρξει και μια ενότητα/αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή μας, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τα προς δημοσίευση άρθρα τους, σε ηλεκτρονική μορφή (word), μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις προδιαγραφές συγγραφής και παρουσίασης των άρθρων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας (τηλ.: 26820-29889 και e- mail: dbprevezas@yahoo.gr).

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της πόλης μας, της Περιφερειακής Ενότητάς μας, αλλά και της ευρύτερης ελληνικής επιστημονικής και συγγραφικής κοινότητας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ