Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 09:22
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Νοεμβρίου 2021
Χωρίς κατηγορία

ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ Προβάλλεται ο «Λάκμος» του Παναγιώτη Παπουτσή

Off

Οι Κυριακές στο Πανί, ο χειμερινός κύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το ντοκιμαντέρ «Λάκμος» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Παπουτσή (2020, 45΄).

Οι συντελεστές είναι:

Σκηνοθεσία – Κάμερα – Μοντάζ: Παναγιώτης Παπουτσής.

Σενάριο: Κατερίνα Κακλαμάνη

Μουσική: Παναγιώτης Παπουτσής, Νατάσα Γιανναράκη

Ήχος: Νατάσα Γιανναράκη

Υποτιτλισμός: Νατάσα Γιανναράκη  Έρευνα: Θοδωρής Σιόντης

Συμμετέχουν: Δημήτρης Γείτονας, Νικόλαος Γκίζας, Ηλίας Μπαλάφας, Γκιουλέκ, Σταύρος Παπουτσής, Βασίλης Ντόντορος, Γιώργος Βαΐτσης, Κωνσταντίνος Γεροδήμος, Κωνσταντίνος Αντώνης, Αποστόλης Σόφης.

Θα προηγηθεί παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από το σκηνοθέτη και, μετά το πέρας της προβολής, συζήτηση με το κοινό.

Ο Παναγιώτης Παπουτσής γεννήθηκε στα Γιάννενα, σπούδασε Φωτογραφία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και είναι πιο γνωστός ως ο «ένας από τους δύο» που ξεκίνησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria.

O «Λάκμος» ήδη παρουσιάστηκε στο 23ο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο κινηματογραφικό εργαστήρι Zagoriwood, στο 8ο διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, στο International Documentary Film Awards, στη Σλοβακία και κέρδισε και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tangore της Ινδίας. Κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, ο Νίκος Γκίζας, ο Δημήτρης Γείτονας και ο Ηλίας Μπαλάφας δίνουν ραντεβού στους πρόποδες του Λάκμου, στο χωριό Συρράκο, για να τραβήξουν με τα ζώα τους τη γνώριμη ανοδική πορεία προς τα βοσκοτόπια του βουνού, σε υψόμετρα που ξεπερνούν τα 1700 μέτρα. Επέλεξαν συνειδητά τη ζωή του κτηνοτρόφου γιατί πιστεύουν ότι ανήκουν στο βουνό. Η ιστορία καταπιάνεται, επιπλέον, και με τη ζωή των ανθρώπων  του Λάκμου (Γιώργος Βαΐτσης, Κωσταντίνος Αντώνης, Κώστας Γεροδήμος, Βασίλης Ντόντορος), τις δυσκολίες αλλά και τις μαγικές στιγμές του βουνού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ