Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 06:21
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Σε αναμονή εξελίξεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Off

Εν αναμονή των επόμενων αποφάσεων και κινήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου πια, τελούν οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς στην Ήπειρο με τη διαχείριση των απορριμμάτων, έπειτα από το ναυάγιο στη συνάντηση της Παρασκευής μεταξύ Περιφέρειας, Διαχειριστικής Αρχής και ΦΟΔΣΑ, αλλά κυρίως μετά την απόφαση του Συνδέσμου να προχωρήσει σε παράταση της σύμβασης μεταφοράς του υπολείμματος, από το εργοστάσιο για ένα μήνα.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε νέα δεδομένα στον «πόλεμο» που μαίνεται με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς στη συνάντηση της Παρασκευής ο Αλ. Καχριμάνης και οι νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας είχαν ξεκαθαρίσει, ότι η εν λόγω αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως αυτό προκύπτει από τη σύμβαση σύμπραξης με το εργοστάσιο.

Η πρόθεση της Περιφέρειας Ηπείρου είναι, να κινηθεί νομικά πλέον σε βάρος του Συνδέσμου για τη μεταφορά του υπολείμματος, ενημερώνοντας και το εργοστάσιο, ότι δε νομιμοποιείται να αποδεχθεί την παράταση της σύμβασης και πολύ περισσότερο τη χρήση των κοντέινερ που ανήκουν στον εξοπλισμό της Περιφέρειας και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τον ανάδοχο.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως η επίκληση του κατεπείγοντος που έγινε από τον Σύνδεσμο για την παράταση της σύμβασης με τον ανάδοχο, ώστε να συνεχιστεί η μεταφορά του υπολείμματος, αφού είχε συμπληρωθεί η προβλεπόμενη ποσότητα των 20.000 τόνων, ελέγχεται ως ανακριβής, κάτι που αποδεικνύεται και από τα δελτία μεταφοράς από το εργοστάσιο. Πρόκειται για μία ποσότητα άνω των 800 τόνων, που υπολείπεται, ώστε να συμπληρωθεί το συνολικό τονάζ των 20.000 τόνων, που προέβλεπε η σύμβαση, για τους οποίους όμως φέρεται να έχει πληρωθεί ο ανάδοχος.

Αν τα παραπάνω αποτυπωθούν και επιβεβαιωθούν και εγγράφως και γίνουν πράξη, τότε μπορεί να τεθεί ακόμη και ζήτημα μεταβίβασης του εργοστασίου από την Περιφέρεια στον ΦΟΔΣΑ, με εξαιρετικά πιθανή την ανάκληση της δήλωσης του Αλ. Καχριμάνη και της πρόθεσης της περιφερειακής αρχής να παραχωρήσει το εργοστάσιο στον Σύνδεσμο.

Παραχωρεί τους ΣΜΑ

στους δήμους

Το ένα σκέλος της αντίδρασης έχει να κάνει με τη μεταφορά του υπολείμματος και το δεύτερο με τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται άμεσα, πιθανότατα εντός της τρέχουσας εβδομάδας να ενημερώσει τους δήμους, ώστε να αναλάβουν τη λειτουργία των ΣΜΑ, χρησιμοποιώντας δικό τους προσωπικό, κάτι άλλωστε που έχει ζητηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από δήμους, όπως είναι ο δήμος Ζίτσας.

Η έκτακτη συνεδρίαση

Στα αξιοσημείωτα πάντως της έκτακτης συνεδρίασης του Συνδέσμου και το γεγονός της οριακής απαρτίας με την παρουσία 16 μελών, όπως αναφέρθηκε στην αρχή της συνεδρίασης, που συμμετείχαν σε αυτήν, και στη συνέχεια με τη συμμετοχή του δημάρχου Βορ. Τζουμέρκων

κ. Σεντελέ, που όμως δήλωσε «παρών» στη συνεδρίαση, χωρίς να συνδεθεί, αλλά παρακολουθώντας την μέσω του διαδικτύου.

Επίσης, ότι εκτός του αντιπροέδρου του ΔΣ Θ. Μπέγκα και του δημάρχου Δωδώνης και προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ντακαλέτση, από την ΠΕ Ιωαννίνων δε μετείχε κανένα άλλο μέλος του Συνδέσμου, όπως όμως και ότι απείχαν και αρκετοί ακόμη σύμβουλοι από τις άλλες ΠΕ, επιβεβαιώνοντας με την απουσία τους, το ότι κάθε άλλο παρά αρραγές είναι το εσωτερικό του Συνδέσμου, αλλά με σαφείς διαφοροποιήσεις από τις αποφάσεις του στενού πυρήνα της διοίκησης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου