Επικαιρότητα

Δύο υπερσύγχρονες χειρουργικές τράπεζες στο Πανεπιστημιακό

Off

Δωρεά της Βουλής προς τον Χειρουργικό Τομέα του νοσοκομείου ανακοίνωσε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρότασης του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και απόφασης του συνόλου των κομμάτων της Βουλής, εγκρίθηκε και ολοκληρώθηκε με την παραλαβή τους, η προμήθεια δύο υπερσύγχρονων χειρουργικών τραπεζών για Ορθοπεδική και Πλαστική-Γενική Χειρουργική χρήση αντιστοίχως.

Οι τράπεζες αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των αντίστοιχων χειρουργικών ειδικοτήτων και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένες και εντελώς απαξιωμένες τεχνολογικά υπάρχουσες χειρουργικές τράπεζες, επομένως αυτή η σημαντική δωρεά θα αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα χειρουργεία του ΠΓΝΙ.

Οι νέες χειρουργικές τράπεζες ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν από τον γερμανικό οίκο Trumpf – τύπος Trusystem PST 300 και η προμήθειά τους από την Βουλή κόστισε 85.000 €.

Η κάθε χειρουργική τράπεζα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες σύγχρονες τεχνολογίες (εξαιρετική ανθεκτικότητα λόγω κατασκευής από ειδικά κράματα υλικών, αντοχή σε βάρος μέχρι 400 kg, αξεσουάρ από ανθρακονήματα, μεγάλο εύρος κινήσεων κλπ), επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ εκφράζει «τις θερμότερες ευχαριστίες της στον σεβαστό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Κωνσταντίνο και στην Βουλή των Ελλήνων συνολικά, που ανταποκρίθηκε μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής σε αίτημα του νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί  σύντομα και με απόλυτη επιτυχία η σημαντική αυτή δωρεά για τους πολίτες της Περιφέρειας».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου