Χωρίς κατηγορία

Στο επίκεντρο έρευνα, καινοτομία και βιώσιμη ανάπτυξη

Off

Σε συνέχεια της διήμερης επίσκεψης της διοίκησης και στελεχών του ΣΕΒ στις 15 και 16 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του για τη στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου,  αντιπροσωπεία του ΣΕΒ επισκέφθηκε και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστεράς-Δουρούτης.

Εκ μέρους των Πρυτανικών αρχών ο Αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος καλωσόρισε και υποδέχθηκε στην Πανεπιστημιούπολη την αποστολή του ΣΕΒ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου και των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου, αλλά και της αναπτυξιακής δυναμικής της Ηπείρου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκατέρωθεν ενημέρωση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από μία πιθανή συνεργασία, ενώ το αποτέλεσμα των δομημένων και ενδιαφερουσών προτάσεων και από τις δύο πλευρές ήταν να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΣΕΒ.

Επικεφαλής της αποστολής του ΣΕΒ ήταν ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ καθώς και ο Νίκος Χήτος, Πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και μέλος του ΣΕΒ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Νάντια Ροντογιάννη, Διευθύντρια Τομέα Μελών, και Μαρία Μποζούδη, Senior Advisor.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βασίλειος Δημακόπουλος, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, η Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κόκκας, Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, ο Καθηγητής Νικόλαος Μυλωνίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο  Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γεώργιος Γκωλέτσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Νικόλαος Ζαφειρόπουλος.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου