Επικαιρότητα

Ανάγκη διαρκείας η προστασία των γυναικών από τη βία

Off

Μία διαρκής υπενθύμιση για την ανάγκη προστασίας των γυναικών από κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά, αποτελεί η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, όπως έχει οριστεί άλλωστε η 25η Νοεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο της διαρκούς υπενθύμισης για τα σημαντικά πράγματα και τις κοινωνικές καταστάσεις που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες από συζύγους, συντρόφους, συγγενείς και άλλους, ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους του ΟΚΠΑΠΑ και η Εικαστική Συνεύρεση Αmities – Φιλίες διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, η οποία εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Η έκθεση έχει τίτλο «Φωνές και σιωπές θηλυκοτήτων» και καθοριστική για τη διεξαγωγή της, ήταν η συνδρομή των καλλιτεχνών που έβαλαν τη δική τους πινελιά και τη φωτογραφική ματιά.Χαιρετισμό απηύθυναν ο Τάκης Στεφάνου εκ μέρους των Εικαστικών Συνευρέσεων και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πορεία που έχει καλύψει ο Ξενώνας από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι και σήμερα.

Όπως είπε, από το 2013 ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει συνολικά 165 άτομα, εκ των οποίων 74 γυναίκες, θύματα βίας και 91 παιδιά, ενώ σήμερα φιλοξενεί τέσσερις γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ιωάννινα 2023 Τατιάνα Καλογιάννη και Γιάννενα Τώρα, Άρης Μπαρτζώκας αντίστοιχα και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βάσω Μέγα, Γεωργία Γιώτη και Αλεξάνδρα Μπέγκα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο χώρο της έκθεσης θα συγκεντρώνονται για τον Ξενώνα, είδη γραφικής ύλης, σχολικά είδη και είδη ατομικής υγιεινής.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ