Επικαιρότητα

Με κρατική μέριμνα και το κλειδί στο χέρι

Off

Την ανάληψη του κόστους που θα απαιτηθεί μετά τη μεταφορά των εγκαταστάσεων στα Γιάννενα, ώστε να αποκτήσουν και πάλι μορφή, μέχρι και την τελική τους παράδοση στον χρήστη, αναλαμβάνει η ΓΓΑ, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υφ. Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης, που συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Λίγες ώρες μετά την τυπική ολοκλήρωση των διαδικασιών, αφού το απόγευμα της Πέμπτης, το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Συμβάσεων, ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση, ο κ. Αυγενάκης βρέθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας και από κοινού με τον Αλ. Καχριμάνη, παρουσία και της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ ανέλαβε τη δέσμευση για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος, το οποίο χαρακτήρισε πρωτοποριακό για την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε πρόκειται για την πρώτη Ολυμπιακή εγκατάσταση του 2004, που αξιοποιείται σε χώρο εκτός των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και αυτό σηματοδοτεί μία διαφορετική προσπάθεια, ώστε να μην καταστρέφεται περιουσία του ελληνικού λαού.

«Είναι σαφές, ότι το υπουργείο Αθλητισμού αναλαμβάνει την ευθύνη της αποπεράτωσης όλων των εργασιών μέχρι να παραδοθεί σε χρήση στους αθλητές. Το μοντέλο της μελέτης – κατασκευής είναι κάτι που μας βοηθάει να γλιτώσουμε πάνω από ενάμιση ίσως δύο χρόνια, αλλά και κόστος. Έχουμε αναλάβει την παροχή υποστήριξης και κάθε αναγκαίας βοήθειας για την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη δέσμευση για οικονομική συμβολή, ώστε η εγκατάσταση να καταστεί εκ νέου λειτουργική, ενώ φυσικά συμμετέχει ενεργά και το ΠΕΑΚΙ, το οποίο θα διαθέσει προσωπικό του στην υποστήριξη της επίβλεψης του εγχειρήματος. Σύντομα, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον του για το θέμα και γενικότερα για τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους τα διαδικαστικά θέματα και άρχισε και τυπικά η αντίστροφή μέτρηση για τη μεταφορά της εγκατάστασης στα Ιωάννινα, κάνοντας λόγο για μία εγκατάσταση που δε θα προορίζεται μόνο για τις ανάγκες του αθλητισμού, αλλά για ένα πλέγμα ποικίλων δράσεων.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, πολλοί αμφισβήτησαν την θετική κατάληξή του και δήλωσε, ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που απαιτούνται για την εγκατάστασή της σε χώρο που θα επιλεγεί. «Είναι ένα έργο που θα μείνει για πάντα», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα των αθλητικών υποδομών στην Ήπειρο, με τον υφυπουργό να δηλώνει ανοικτός σε συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπισή τους.

Το αντικείμενο της

προγραμματικής σύμβασης

Το έργο προβλέπει την αποξήλωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με τα δύο μεταλλικά κλειστά γυμναστήρια (ξιφασκίας και καλαθοσφαίρισης) από τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, ο οποίος ήδη έχει παραχωρηθεί στην  εταιρεία “LAMDA DEVELOPMENT”, την αποσυναρμολόγησή της σε λειτουργικά μέρη, καθώς και την ταξινόμηση και καταγραφή τους, προϋπολογισμού 1.227.600€ που βαρύνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, το οποίο θα καρπώνεται τους μελλοντικούς πόρους από τη χρήση της εγκατάστασης, ενώ η μεταφορά των υλικών στα Ιωάννινα και η επανασυναρμολόγησή τους θα γίνει με φροντίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ