Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 10:32
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτισμός

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Appελπίς»

Off

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και ώρα  20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Κουλιανού με τίτλο: «Appελπίς».

Με τον ποιητή συνομιλούν η  ψυχολόγος και συγγραφέας Κωστούλα Μάκη, η αρχαιολόγος Ντίνα Ζήδρου και η  φιλόλογος Μαρία Βλάχου.

Όπως σημειώνεται: Πολλοί, βιαστικοί κυρίως κι απρόθυμοι, υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολη υπόθεση η πρόσληψη του ποιητικού έργου. Και στην ποίηση, όπως κι αλλού, έχω την αίσθηση ότι καταλαβαίνουμε ό,τι αγαπάμε κυρίως κι όχι ό,τι εξετάζουμε. Και πότε καταλαβαίνουμε την ποίηση; Όταν ανακαλύπτουμε μια “υγιή” (όχι απαραίτητα σωστή) οδό για να την προσεγγίσουμε. Αγαπάμε την ποίηση όταν την “εξημερώνουμε”. Και πότε την “εξημερώνουμε”; Όταν παύουμε να τη θεωρούμε ως μια άγνωστη σφηνοειδή γραφή, της οποίας η μοναδική απήχηση, το γνωστό “τι θέλει να μας πει ο ποιητής;” σιωπά, και τότε ανάβει ένα φως δικό μας να μας φωτίσει μια ερμηνευτική. Αυτή η άλλη οπτική που λέει πως όλα έχουν περισσότερες από μία απηχήσεις, είναι εκείνη που μας οδηγεί σε μια διαδικασία ιδιότυπης “εξημέρωσης”, στην προοδευτική συμφιλίωση με τους κάθε λογής κόσμους.

Έχει δύναμη η ποίηση; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ