Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 04:39
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο αυτοανακάλυψης

Off

Ως ένα χρήσιμο για τον καθένα εγχειρίδιο αυτοανακάλυψης, προσδιόρισε το βιβλίο της με τίτλο «Γιατί ψυχανάλυση κύριε Γιωσαφάτ;», η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που παρουσίασε χθες το απόγευμα το βιβλίο σε μία όμορφη εκδήλωση στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου.

Η ιδέα για το βιβλίο που περιλαμβάνει το υλικό από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αλλά όχι μόνον αυτές που έκανε η Βίκυ Φλέσσα με τον αείμνηστο Ματθαίο Γιωσαφάτ, δόθηκε από τον εκδότη του «Αρμού» και όπως ανέφερε, μιλώντας στο ITV ήταν μία πρόταση που έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης και αναγνώρισης από το κοινό. «Δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα από αναγνώστες που λένε, ότι διαβάζοντας το βιβλίο πολλά πράγματα διαφωτίστηκαν στη σχέση με τον εαυτό τους αλλά και την οικογένειά τους. Είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο λύνουμε όλοι πολλές απορίες για τον εαυτό μας και τη ζωή μας συνολικά, που καταλήγει σε ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι όλοι μπορούμε να γιατρέψουμε τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας», ανέφερε.

Η κακοποίηση

της γλώσσας στα ΜΜΕ

Από το 2002 η Βίκυ Φλέσσα επιμελείται και παρουσιάζει στην ελληνική τηλεόραση την εκπομπή συνεντεύξεων «Στα Άκρα», ενώ μαζί με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώρ. Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων την εκπομπή «Σε προσκυνώ, γλώσσα». Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με την κα Φλέσσα για την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στα Μέσα Ενημέρωσης, μία κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται.

«Υπάρχει ένα περιβάλλον αφροντισιάς σε ό,τι σχετίζεται με την καλλιέργεια του πνεύματός μας. Ενδιαφερόμαστε πολύ για το σώμα μας, για τη διατροφή μας, αλλά δεν καλλιεργούμε πλέον το πνεύμα και την ψυχή μας. Η γλώσσα είναι οδηγός της σκέψης μας και αυτό που διαπιστώνουμε, είναι πως φτωχαίνουν διαρκώς τα όρια της σκέψης μας.

Δεν επενδύουμε χρόνο σήμερα στη γλώσσα και στο πνεύμα. Βλέπουμε πως γράφουμε σήμερα στα social, χωρίς τόνους, χωρίς στίξη, χωρίς ευαισθησία στην ορθογραφία και μιλάμε για μία γλώσσα που έχει ιστορία 40 αιώνων. Σίγουρα, το διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν παίξει τεράστιο ρόλο, γιατί έχουμε καλλιεργήσει μία εξαρτητική σχέση. Τα παιδιά μας ζουν σε έναν ψηφιακό και όχι στον αναλογικό κόσμο και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα επηρεαστούν οι ζωές μας στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Η σχέση με την πολιτική

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ στις εκλογές του 2019, η κα Φλέσσα δεν έκρυψε τη θετική της διάθεση να επιστρέψει και να ασχοληθεί εκ νέου με την πολιτική. «Θα το ήθελα και με ενδιαφέρει σίγουρα.

Επειδή είμαστε και σε μία προεκλογική περίοδο να πω, ότι είμαι πολύ χαρούμενη που ο ελληνικός λαός αναγνώρισε την προσπάθεια των τελευταίων τεσσάρων ετών για την επιστροφή στην κανονικότητα και που ο Κυρ. Μητσοτάκης που υποστήριξα το 2019 έπεισε τους πολίτες, ότι είναι ο καλύτερος καπετάνιος για να οδηγήσει το καράβι της χώρας με ασφάλεια απέναντι στις φουρτούνες.

Εύχομαι και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ για να επαναφέρω στο δημόσιο λόγο, τον Πολιτισμό και την Παιδεία», ανέφερε η κα Φλέσσα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ