Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Τα Πετρώματα του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου στο Μικροσκόπιο: Πτυχές του εσωτερικού τους κόσμου», που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 7 έως 10 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής”.
Στόχος της έκθεσης ήταν η φωτογραφική αποκάλυψη στο κοινό του εσωτερικού μικρόκοσμου των πετρωμάτων χάρη στην ιδιαίτερη τεχνική φωτογράφισης πτυχών τους μέσα από το μικροσκόπιο. Πλούσια συλλογή πετρωμάτων από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Βίκου-Αώου, σε μια προσπάθεια βιωματικής κατανόησης των συστατικών και ορυκτών των πετρωμάτων αυτών, πολλά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την εκτιθέμενη φωτογραφική συλλογή, συνόδευε την έκθεση.
Η έκθεση αποτέλεσε μια ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με την ανάγκη προστασίας και διατήρησης των περιοχών που έχουν αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται αυτή την περίοδο με πληθώρα εκδηλώσεων και στα 94 Γεωπάρκα της Ευρώπης.
Εκτός από τα Ιωάννινα, η φωτογραφική συλλογή θα φιλοξενηθεί σύντομα στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι, έτσι ώστε να γίνει προσιτή στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες του Γεωπάρκου.
Related Posts
-
11 Δεκεμβρίου 2024 -
5 Δεκεμβρίου 2024 «Ό,τι βυθίζεται δεν εξαφανίζεται» και μας ντροπιάζει…
-
29 Νοεμβρίου 2024 Ορατή, συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη
-
28 Νοεμβρίου 2024 Στη Βουλή η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
-
22 Νοεμβρίου 2024 Στις «Δημιουργικές συναντήσεις» μαθητές του 8ου Λυκείου
-
24 Οκτωβρίου 2024 Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση του Γιάννη Κονταξή
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.895)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(509)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.236)
- Εκδηλώσεις(1.602)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.976)
Αρθρογραφία
Είσοδος