
Ένα ακόμα βήμα προς την ανάπλαση της πλατείας έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών μετά την έγκριση στους όρους δημοπράτησης του έργου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη. Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,2 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Για τον Δήμο, τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, αφού όπως αναφέρει: «η δημοπράτηση του έργου αποτέλεσε προτεραιότητα για τις υπηρεσίες του Δήμου και την Δημοτική Αρχή και γίνεται σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών από την στιγμή της ένταξής του».
«Το πρόγραμμα Τρίτσης είναι ένα πολύ σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο Δήμο μας προετοιμαστήκαμε έγκαιρα και υποβάλλαμε τις προτάσεις μας σε όλους τους άξονες που προκηρύχθηκαν. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλούμε πλέον για την δημοπράτηση της κεντρικής πλατείας της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, όμως σε αυτό που όλοι συμφωνούμε είναι ότι τα Γιάννενα αξίζουν μία σύγχρονη και καλαίσθητη πλατεία. Αυτή που θα έχουν με την ολοκλήρωση της ανάπλασης» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.
Οι εργασίες
Το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας Πύρρου είναι αποτέλεσμα των σχεδίων που είχαν βραβευτεί μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργικότητά της.
Οι εργασίες ανάπλασης χωρίζονται σε ενότητες:
– Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ στην προέκταση της οδού Πυρσινέλλα.
– Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας.
– Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ.
– Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της
– Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της.
– Στις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.
Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
Related Posts
-
23 Σεπτεμβρίου 2023 -
22 Σεπτεμβρίου 2023 Ένα βραβείο για την ξεχωριστή προσφορά του Μωυσή Ελισάφ
-
21 Σεπτεμβρίου 2023 ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Συνέδραμε με υδροφόρες τα Τρίκαλα
-
20 Σεπτεμβρίου 2023 Ανοίγοντας πύλες στην ψηφιακή εποχή
-
20 Σεπτεμβρίου 2023 «Εξοικονομώ Ενέργεια» αλλάζοντας τις μετακινήσεις
-
15 Σεπτεμβρίου 2023 Αντιπαράθεση για τη μετάδοση στο δημοτικό συμβούλιο
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(17.107)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(465)
- Ελλάδα(110)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.715)
- Εκδηλώσεις(1.332)
- Ήπειρος(1.905)
- Αθλητικά(2.522)
Αρθρογραφία
Είσοδος