Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 09:04
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία

Μία νέα εποχή σηματοδοτεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Off

Για μία νέα εποχή για τη χώρα και ειδικότερα για την Ήπειρο σηματοδότησε η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Κεφάλα.

Όπως αναφέρει: «Μετά τις ανέξοδες εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση του άξονα της Ιόνιας Οδού, με το τμήμα Ιωάννινα– Κακαβιά, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, με τη στενή και αγαστή συνεργασία του Υπ. Υποδομών–Μεταφορών και της Περιφέρειας Ηπείρου προχωρά στη δημοπράτηση εντός του 2022, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δίνοντας τέλος σε ένα σίριαλ πλέον της δεκαετίας.

Η χρηματοδότηση της ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης των Ιωαννίνων, με 12 εκ. ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και δυνατότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης και των περιοχών περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας.

Η ενίσχυση των πρωτοβουλιών των συναρμόδιων Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση ενός μεγάλου data center στο λεκανοπέδιο, η μεταφορά και αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Κλειστού Ξιφασκίας στα Ιωάννινα, για την ενίσχυση των αθλητικών και όχι μόνο, υποδομών, οι στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, του πολιτιστικού αποθέματος, με την ένταξη των χρηστηρίων ελασμάτων της Αρχαίας Δωδώνης στον κατάλογο της Unesco και το σύνολο των επιμέρους εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων Υπουργών, αποτελούν την απόλυτη επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη για την Ήπειρο και την περιοχή των Ιωαννίνων».

«Η Ήπειρος και τα Ιωάννινα κερδίζουν το στοίχημα της ανάπτυξης, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει δεδομένη και η υλοποίηση όσων ανακοινώθηκαν, θα οδηγήσει σε μία νέα περίοδο με αισιόδοξες προοπτικές, με σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε η Βουλευτής κάνοντας μία αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ