Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:33
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Off

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη Μητσοτάκη την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα για την πώληση των μετοχών του Λιμανιού, αλλά και η σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια για τα έργα στην Ήπειρο.

Η Μερόπη Τζούφη σε δήλωσή της αναφέρει:

«Μια ακόμη επίσκεψη-αστραπή πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ήπειρο και τα Γιάννενα, επαναλαμβάνοντας τις τετριμμένες κυβερνητικές υποσχέσεις για την περιοχή μας. Ακούσαμε και πάλι για το δρόμο Ιωάννινα-Κακαβιά, για τη δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας, το προεδρικό διάταγμα της Παμβώτιδας και τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες και υποσχέσεις, χωρίς οικονομικές και χρονικές δεσμεύσεις, χωρίς να προχωρά κανένα έργο» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Άλλωστε, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης στην Ήπειρο έγινε ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα στην πώληση και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηγουμενίτσας, του τρίτου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας».

Από την πλευρά το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων επισημαίνει:

«Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Ηγουμενίτσας, καταδεικνύει την εμμονή του στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων της χώρας χωρίς σχέδιο, με πλήρη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς προϋποθέσεις εποπτείας και δημοσίου ελέγχου.

Η πώληση του 67% των μετοχών του κερδοφόρου ΟΛΗΓ στον ιταλικό όμιλο Grimaldi, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 84,17 εκατ. ευρώ, χωρίς εποπτεία από την ελληνική πολιτεία και με πλήρη παραχώρηση των αρμοδιοτήτων στον ιδιώτη, είναι αν μη τι άλλο προκλητική. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, παραμένει διαχρονικά σταθερό υπέρ των παραχωρήσεων παροχής υπηρεσιών και της επιχειρηματικότητας στα λιμάνια, παράλληλα όμως με άσκηση δημοσίου ουσιαστικού ελέγχου διοίκησης, σύμφωνα με το επιτυχημένο ευρωπαϊκό μοντέλο».

«Όσο αφορά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, για άλλη μια φορά η συζήτηση για την ανάπτυξη της Ηπείρου περιορίστηκε σε χρησμούς και επετείους. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι δεν έλαβε το πρόσφατο μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές και «ξύνεται στην κλίτσα του τσοπάνη» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Για το ΚΚΕ Ηπείρου, τέλος: «Η «εκτόξευση της Ηγουμενίτσας και όλης της Ηπείρου» ως αποτέλεσμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας που υπογράμμισε κατά την χθεσινή επίσκεψή του ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον όμιλο Grimaldi αφορά αποκλειστικά και μόνο την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ