Χωρίς κατηγορία

Επιτάχυνση της 3ης δόσης για αύξηση της προστασίας

Off

Επιταχύνεται κατά πολύ η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου αφού πλέον θα μπορεί να γίνεται τρεις μήνες μετά την δεύτερη.

Την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου από τους έξι στους τρεις μήνες αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η επιτροπή εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα, καταλήγει στη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν επίσης τρεις μήνες κι όχι έξι μήνες μετά τη νόσηση. Ακόμα, όσον αφορά όσους που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson’s, η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά από χτες το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου εκτιμώντας ότι θα φτάσουν στα 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προχωρήσουν στην τρίτη δόση.

Η αναμνηστική δόση αυξάνει τη «θωράκιση» της κοινωνίας συμβάλλοντας στη γενική ανοσία.

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, ακόμα κι όλοι όσοι είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ως τότε, τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρξε μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ενώ αυτοί που πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000. Όπως ανέφερε ακόμα, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου