Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 03:19
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Τρεις νέοι κυκλικοί κόμβοι στην πόλη

Off

Τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων» του Δήμου Ιωαννιτών διατυπώνει με έγγραφό της προς το Δήμο η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου του ΕΣΠΑ.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.412.895 ευρώ, αφορά την κατασκευή των κυκλικών κόμβων (όπως περιγράφονται στο Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Δήμου Ιωαννιτών):

-Λ. Δωδώνης- Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλα-Κωνστ. Ελευθερίου-Εισαγγελέα Σπύρου (Δικαστικό Μέγαρο)

– Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου

– Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ι. Δραγούμη.

Ο Δήμος

Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμος, στην Οικονομική Επιτροπή, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, θα τεθούν προς έγκριση οι όροι και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Η κατασκευή των τριών ισόπεδων κόμβων έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τρεις κόμβοι που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έργο είναι:

Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων κυκλικών κόμβων στηρίχθηκε στο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου και στη μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος οι κυκλικοί κόμβοι αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των διασταυρώσεων. Βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αποδεδειγμένα παρέχουν λειτουργική αποτελεσματικότητα. «Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο μας βαίνει προς υλοποίηση. Με τους τρεις συγκεκριμένους κόμβους θα υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις περιοχές εκτέλεσης των έργων και βέβαια μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους», σημειώνει ο κ. Αρλέτος.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου