Χωρίς κατηγορία

Κ. ΓΑΤΣΙΟΣ – Εκλογή προέδρου με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια

Off

Η εκλογή προέδρου με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια διασφαλίζει την ενότητα και εγγυάται την ανόρθωση του Κινήματος. Αυτό εκτιμά ο Κωνσταντίνος Γάτσιος με δήλωσή του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Όπως σημειώνει:

«Οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι  μία σημαντική στιγμή στην πορεία  για τη δημιουργία ενός πατριωτικού κινήματος με προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα στην υπηρεσία μίας Ελλάδας ευνομούμενης, κοινωνικά δίκαιης και ισχυρής. Ενός κινήματος που θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας και που θα σταθεί μετωπικά απέναντι στις δυνάμεις της καθυστέρησης, του ανορθολογισμού και του παρασιτισμού, όσο ισχυρές και αν είναι αυτές. Συνεπώς, οι εκλογές πρέπει να σηματοδοτήσουν την αρχή της ανάκαμψης του Κινήματος μας το οποίο, μετά από μία μακρά περίοδο υποχώρησης και εσωστρέφειας, θα ξαναβρεί την ταυτότητα και τον δυναμισμό του, θα ξαναγίνει χρήσιμο και αποτελεσματικό για την κοινωνία και θα αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου».

«Καλούμαστε να ψηφίσουμε ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το πρόσωπο εκείνο που κατά την κρίση του καθενός και της καθεμιάς μας μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα καθήκοντα του επικεφαλής αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και κανένα άλλο». «Η επιλογή του ηγέτη με καθαρά πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή «προίκα» και θα τον εφοδιάσει με τα πιο ισχυρά κίνητρα για να φέρει σε πέρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη δύσκολη αλλά εξαιρετικά σημαντική αποστολή του», τονίζει και καταλήγει, μεταξύ άλλων:

«Η μαζικότητα της συμμετοχής συνιστά το ακαταμάχητο στοιχείο που θα προσδώσει την απαιτούμενη πολιτική βαρύτητα στην όλη διαδικασία εκλογής προέδρου. Θα αποτελέσει την πρώτη και καθοριστική νίκη σε αυτόν τον αγώνα και θα σηματοδοτήσει αποφασιστικά την περαιτέρω πορεία του Κινήματός μας.

Επιλέγουμε πρόεδρο μεταξύ συναγωνιστών, όχι μεταξύ πολιτικών αντιπάλων. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε μία ατσαλένια ενότητα –πολιτική, ψυχική και οργανωτική–, σεβόμενοι το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.

Να απορρίψουμε κάθε προσπάθεια τιμαριοποίησης του πολιτικού μας χώρου. Δεν υπάρχει χειρότερος πολιτικός εγκλωβισμός για ένα πολιτικό κίνημα από την οχύρωση των μελών και των φίλων του σε οπισθοδρομικές, παλαιοκομματικού τύπου λογικές ομάδων και πολιτικών τιμαρίων. Το ΠΑΣΟΚ το έχει πληρώσει ακριβά αυτό. Να μην επιστρέψουμε ποτέ εκεί. Ας προχωρήσουμε προς το μέλλον με όραμα αλλά και ρεαλισμό, απαλλαγμένοι από τα σφάλματα και τις αστοχίες του παρελθόντος».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου