Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 02:57
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2021
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με έργα του Γιάννη Μόραλη

Off

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα» έγιναν το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης της Άρτας.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και  η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης, και πρόκειται για έναν φόρος τιμής στον ζωγράφο αλλά και στη γενέτειρά του την Άρτα, που προβάλλει τις αφετηρίες των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων, τις εικαστικές του καταβολές, τη δημιουργική πορεία του και τη σύνδεσή του με το ευρύτερο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης στον χαιρετισμό τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στη σπουδαία έκθεση για τον Γιάννη Μόραλη. στη γενέτειρά του την Άρτα, εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη που φέρει το όνομά του. Πρόκειται πραγματικά για μια σπουδαία στιγμή για την πόλη μας, για τον πολιτισμό της, για τη σύνδεση των Αρτινών με τον μεγαλύτερο ίσως καλλιτέχνη που γέννησε αυτός εδώ ο τόπος, το 1916».

Ενώ συνέχισε: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι, για αυτό ευχαριστώ δημόσια την οικογένειά του, τον γιό του Κωνσταντίνο και την ανιψιά του Χριστίνα, που μοιράστηκαν μαζί μας την επιθυμία μας για να γίνει πραγματικότητα αυτή η μεγάλη έκθεση.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και καταφέραμε όλοι μαζί εδώ σήμερα να καμαρώσουμε ένα τόσο σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας, και για την αποδοχή της πρότασής μου, κάποια έργα να μείνουν μόνιμα εδώ, στην Δημοτική μας Πινακοθήκη, σε μια ειδική πτέρυγα με έργα και προσωπικά αντικείμενα του Γιάννη Μόραλη».

Μετά τα επίσημα εγκαίνια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και στα έργα του καλλιτέχνη με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στα επίσημα εγκαίνια παρέστησαν: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κκ. Καλλίνικος, ο Υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Άρτας Χρήστος Γκόκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Διοικητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, ο Διοικητής 584, Τάγματος Πεζικού Άρτας, Αντισυνταγματάρχης Αριστείδης Θεοδωρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Σίμου – Τάσιου και Αγνή Νάκου,  ο Δήμαρχος Πρεβέζης Νικόλαος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Φεβρουαρίου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ