Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 03:10
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2021
Χωρίς κατηγορία

Στην… κανονικότητα της συνεχούς βροχής

Off

Σε περίοδο αποκατάστασης ή επιστροφής στην ομαλότητα και σε φυσιολογικές καιρικές συνθήκες για την εποχή, αλλά και για την περιοχή των Ιωαννίνων έχουμε εισέλθει το τελευταίο διάστημα, με τις βροχοπτώσεις να είναι έντονες, συνεχείς και αδιάλειπτες.

Το ίδιο μοτίβο του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, με συνεχόμενες βροχοπτώσεις και με ένα μικρό διάλειμμα αύριο Τετάρτη, όπου θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, που τις πρωινές ώρες, θα πλησιάσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη και έπειτα, όπως ανέφερε ο καθηγητής μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας, οι βροχές θα επιστρέψουν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

«Θα λέγαμε, ότι έχουμε επανέλθει σε μία περίοδο ομαλότητας για την περιοχή, που είναι η πύλη υποδοχής του συστήματος χαμηλών πιέσεων από τα δυτικά της χώρας. Δε θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά επειδή θα είναι συνεχόμενα, θα υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων, γι’ αυτό θα πρέπει οι οδηγοί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να είναι πολύ προσεκτικοί. Είναι ένας μονότονος μεν, αλλά χρήσιμος καιρός ειδικά για τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως είναι χρήσιμες και οι χιονοπτώσεις στα βουνά», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Οι φθινοπωρινοί μήνες πάντως για την περιοχή κινήθηκαν σε επίπεδο βροχοπτώσεων σε ποσοστό 50% πάνω από το μέσο όρο, με μεγάλη διαφορά τον Οκτώβριο όπου σε μέση βροχόπτωση 100 χιλιοστών, έπεσαν 280 χιλιοστά βροχής στο λεκανοπέδιο, ενώ στα ίδια επίπεδα ήταν τα ύψη βροχής τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου