Χωρίς κατηγορία

Πρεμιέρα για το «Metropol 1938»

Off

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Θεατρική Συμπαιγνία” παρουσιάζει, την θεατρική παράσταση «Metropol 1938». Το έργο αποτελεί διασκευή της νουβέλας του Στέβαν Τσβάιχ, Σκακιστική νουβέλα, που ολοκληρώθηκε το 1942 κατά την παραμονή του Τσβάιχ στη Βραζιλία.

Ένας άνθρωπος περιπλανιέται και μία τυχαία αφορμή του θυμίζει τη δική του ιστορία από τη σύλληψή και την ιδιότυπη φυλάκισή του από την Γκεστάπο. Μόνος του σε κατάσταση εγκλεισμού, σε ένα δωμάτιο άδειο από ερεθίσματα, με τη μόνη του επαφή με τον κόσμο να είναι η βίαιη και βασανιστική επαναλαμβανόμενη ανάκριση, απομονωμένος από τον κόσμο, νιώθει απελπισία, ματαιότητα και παραίτηση. Όταν ξαφνικά πέφτει στα χέρια του ένα βιβλίο…

Συντελεστές είναι οι:  Σκηνοθεσία & Δραματουργία: Γιολάντα Καπέρδα, Θεατρική διασκευή: Γιολάντα Καπέρδα, Βασίλης Σιάφης

Σκηνικά: Θύμιος Αποστολάκης, Κοστούμια: Βέρα Εμμανουηλίδου, Video projection: Κωστής Εμμανουηλίδης, Σύνθεση και Ενορχήστρωση: Trio Musarti, Σχεδιασμός φωτισμού: Βαγγέλης Νέττης, Χειριστής φώτων & video projection: Νικηφόρος Τσίλης

Βοηθός σκηνοθέτριας: Κωνσταντίνα Μούρτου Ερμηνεία: Βασίλης Σιάφης. Επί σκηνής: Φένια Τσαρσιλή (πιάνο), Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί) Σοφία Πατσιούρα (ακορντεόν)

Τιμή εισιτηρίου: 12€, 8€ (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών & ΑΜΕΑ)

Διάρκεια παράστασης:  80 λεπτά, Σκηνή 125-Θεατρική Συμπαιγνία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. 124/125).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ