Επικαιρότητα

Προτεραιότητα η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Off

Επίκεντρο των παρεμβάσεων του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό ήταν η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους, με σαφείς επισημάνσεις, με το χαρακτήρα της προειδοποίησης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος, είτε με τη μη καταβολή είτε με την απαίτηση επιστροφής του στις επιχειρήσεις.

Η Χριστίνα Τουλκιαρίδου από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

και ο Δημ. Ροσιλόβαλης από το Σωματείο Επισιτισμού, σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στη δύσκολη χρονική και οικονομική συγκυρία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και σε χιλιάδες επιχειρήσεις, εν μέσω πανδημίας μάλιστα,  που καλούνται να ανταποκριθούν σε αυξημένες υποχρεώσεις και λόγω του κύματος της ακρίβειας που σαρώνει την παγκόσμια οικονομία.

Η κα Τουλκιαρίδου τόνισε, ότι όπως παραδοσιακά συμβαίνει, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η πλέον δύσκολη για τους εργαζόμενους, με την εντατικοποίηση της εργασίας και την αύξηση των ωρών απασχόλησης και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να μη διστάσουν να απευθυνθούν στο Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο για οποιοδήποτε θέμα παρουσιαστεί στην εργασία τους, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημ. Ροσιλόβαλης, που αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό και επισιτισμό.   

«Τα ξενοδοχεία του νομού θα γεμίσουν και τα επισιτιστικά μαγαζιά θα δουλεύουν χωρίς σταματημό. Σαν κερασάκι στην τούρτα πολλοί εργοδότες αρνούνται να μας δώσουν και το Δώρο των Χριστουγέννων, που αποτελεί κατάκτησή μας και διαχρονική «ανάσα» για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαιτούμε να δοθεί ολόκληρο σε όλους τους συναδέλφους το αργότερο μέχρι την 21 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα της διορίας για την καταβολή του.

Το Δώρο Χριστουγέννων είναι μέρος του μισθού μας, δεν είναι έξτρα λεφτά τα οποία λαμβάνουμε με βάση την καλή καρδιά και θέληση της εργοδοσίας», ανέφερε ο κ. Ροσιλόβαλης.

Αμφότεροι απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΕΚΙ την προσεχή Τρίτη στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ η κα Τουλκιαρίδου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους 800 περίπου εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που προσήλθαν και ψήφισαν στις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ