Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:36
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Νέες δομές για τη φροντίδα ηλικιωμένων

Off

Την πρόθεση δημιουργίας τριών νέων κοινωνικών δομών για ηλικιωμένους δημοσιοποίησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Μάξιμος. Θα γίνουν στους χώρους που θα δημιουργηθούν στο κτίριο που είναι σήμερα εγκαταλελειμμένο πίσω από το Γηροκομείο.

Πρόκειται για μία πτέρυγα 60 δωματίων για φιλοξενία ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μία για στέγαση δομής ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και μία για ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις, ενώ ως προς την εύρεση χρηματοδοτικών πόρων πέρα από σημαντικές εισφορές και χορηγίες, θα μπορέσει να συμμετάσχει και η τοπική κοινωνία με λαχειοφόρο αγορά. Το κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται στα 3 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.  Στα 3.500 τετραγωνικά μέτρα που είναι όλο το κτήριο, ο Μητροπολίτης μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, φιλοδοξεί να δημιουργήσει δομές που αφενός θα καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας και αφετέρου θα εισφέρουν τα απαραίτητα έσοδα ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών του Γηροκομείου.

Ανακοίνωσε δε πως τα λειτουργικά έξοδα του Γηροκομείου για το νέο έτος, ύψους 100.000 ευρώ, θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ