Τελευταία Νέα

Τρίτη 21 Μαΐου 2024 11:47
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου 2021
Εκδηλώσεις

Βράβευση για τους μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού

Off

Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν μαθήτριες και μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ζηρού κατά την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και την επίσκεψή τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», όπου στις 18 Δεκεμβρίου ήταν προσκεκλημένοι στα εγκαίνια  έκθεσης με τα έργα που ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου».

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τιμήθηκαν με βραβεία συμμετοχής για τα έργα με χειροτεχνίες κολάζ που φιλοτέχνησαν για τον εικαστικό διαγωνισμό και κατέθεσαν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021». Σημειώνεται ότι τα δύο από τα τρία θεματικά έργα και συγκεκριμένα τα: «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» και το «Γεώργιος Δράκος, ένας άγνωστος ήρωας», επιλέγηκαν από ομάδα ιστορικών και επιστημόνων του «Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού» στα καλύτερα 100 και κοσμούν ήδη, ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος.

Ακόμη επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού Θεόδωρος Πανούσης.

Το έργο «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» που διακρίθηκε στον διαγωνισμό, το φιλοτέχνησαν μαθήτριες και μαθητές ηλικίας 6 έως 10 ετών, ενώ τα άλλα δύο φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών. Εκτός από την Αλεξάνδρα Τσάτσιου και τον Χάρη Γεώργα την ομάδα των εκπαιδευτικών απαρτίζουν και οι: Χριστίνα Πέτρου, Ειρήνη Καλαμπόκη, Ειρήνη Φίντζου, Πένυ Μαρούτσιου και Μάνθα Χρήστου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ