Επικαιρότητα

Νέες παρεμβάσεις σε παράνομη θήρα στην Κέρκυρα

Off

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην Κέρκυρα, για παράνομη άσκηση θήρας (καρτέρι μπεκάτσας), δίνοντας συνέχεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Στην πρώτη περίπτωση, στη Δ.Κ Αργυράδων του Δημ. Νότιας Κέρκυρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα, σε καρτέρι μπεκάτσας, πέραν της μισής ώρας, μετά τη δύση του ηλίου.

Στη δεύτερη περίπτωση, στη Δ.Κ Χλωμού του Δημ. Νότιας Κέρκυρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα, σε καρτέρι μπεκάτσας, επίσης πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου.  Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, το άτομο δε διέθετε άδεια θήρας, ενώ το κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ήταν αδήλωτο.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά λαθροθηρίας στο νησί της Κέρκυρας το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται κατά κύριο λόγο σε παράνομη άσκηση θήρας  στο καρτέρι μπεκάτσας, «στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, όχι μόνο δε θα ελαχιστοποιηθούν, αλλά θα ενταθούν ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να μπει ένα τέλος στη μάστιγα αυτή, που προσβάλει το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας», όπως αναφέρει.

Απευθύνει δε, έκκληση στους πολίτες και στα μέλη της κυνηγετικής οικογένειας, που τυχόν διαπιστώσουν κάτι αντίστοιχο, να ενημερώνουν άμεσα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, προκειμένου να επιλαμβάνεται των περιστατικών.

Θηλιές για αγριογούρουνα

Σε άλλο περιστατικό, στην Αετόπετρα, του Δήμου Ζίτσας στην περιοχή Μακρυχώραφα, θυροφύλακες της Ε’ Κ.Ο.Η. εντόπισαν και κατάσχεσαν συρμάτινες θηλιές που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι κατά μήκος μονοπατιού για τη σύλληψη αγριόχοιρων. Ο δράστης είχε προβεί νωρίτερα σε ρίψη τροφής (καλαμπόκι) για την προσέλκυση των θηραμάτων.

Στην Κόνιτσα τέλος, στις αρχές της εβδομάδας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κόνιτσας, εντόπισε ένα άτομο, να ασκεί παράνομη θήρα τριχωτών θηραμάτων (αγριόχοιρου), σε ημέρα που δεν επιτρέπεται η άσκηση θήρας, ενώ δε διέθετε και άδεια θήρας. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε, ο δράστης είχε προβεί νωρίτερα σε ρίψη τροφής (καλαμπόκι) για την προσέλκυση θηραμάτων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ