Τελευταία Νέα

Πανέτοιμος και με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ
Με «σφραγίδα» ΥΠΕΘΑ η απαξίωση της επετείου απελευθέρωσης
«Μια συνηθισμένη μέρα…» στην Δημοτική Πινακοθήκη
Με συναίνεση η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου
ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Η Ελλάδα στην καρδιά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας
Υπάρχει ανάγκη για νέο στρατηγικό σχέδιο για την Ήπειρο
Τα του Καίσαρος…
Κινητό Κέντρο επιχειρήσεων και στην Ήπειρο
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Στη διοίκηση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΓΝΙ Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Σοβαρό τροχαίο στη Νιάρχου, ευτυχώς χωρίς θύματα
Εκδήλωση της «Νίκης» με τον Δ. Νατσιό
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 11:10
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Κινητοποίηση για φόλες στο Γρεβενίτι

Off

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου μετά την ενημέρωση που υπήρξε για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) στην περιοχή της Τ.Κ. Γρεβενιτίου του Δήμου Ζαγορίου.

Την Τετάρτη όπως έκανε γνωστό με δελτίο τύπου η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ενημερώθηκε πως ένας κυνηγετικός σκύλος δίωξης είχε ήδη βρει φριχτό θάνατο ενώ και άλλοι σκύλοι δίωξης αλλά και σκύλοι φύλαξης δε στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν.

Εικάζεται όπως αναφέρει η Ε’ ΚΟΗ ότι και τα ζώα αυτά κατανάλωσαν δηλητηριασμένα δολώματα που ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες είχαν ρίξει εντός των ορίων του οικισμού. Κάποια από τα δολώματα αυτά εντοπίστηκαν και έχουν παραδοθεί προς εξέταση και ανάλυση στις κατά το Νόμο αρμόδιες υπηρεσίες και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου από κλιμάκιο της Θηροφυλακής που βρέθηκε στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης όμως και του εντοπισμού και των άλλων σκύλων που αγνοούνται καθώς και άλλων δηλητηριασμένων δολωμάτων η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ έχει ενημερώσει σχετικά τη Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του ΟΦΥΠΕΚΑ ώστε να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από το Τοπικό Σχέδιο Δράσης και να βρεθεί στην περιοχή του Γρεβενιτίου, η ομάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Έκκληση

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο αλλά ούτε και σπάνιο, το Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει αφενός έκκληση προς κάθε πολίτη έχει αντιληφθεί κάτι σχετικό με τους δράστες ή έχει κάποια πληροφορία να ενημερώσει είτε την Θηροφυλακή είτε τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες και την Αστυνομία.

«Η τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων συνιστά μία εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα της άγριας πανίδας αλλά και τα οικόσιτα, καθώς μέσω της κατανάλωσης του κρέατος των νεκρών ζώων από τα πτωματοφάγα, το δηλητήριο θα σκοτώσει και άλλα ζώα στην πορεία της τροφικής αλυσίδας.

Σύσσωμη η κυνηγετική οικογένεια της χώρας στέκεται απέναντι στην ιδιαιτέρως απεχθή αυτή πράξη και απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τους δράστες ή εκείνους που σκέφτονται να πράξουν ανάλογα στο μέλλον ότι θα εντοπιστούν και θα παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ