Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:04
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Πληρώνει ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Off

Καταβάλλονται σήμερα Πέμπτη 71 εκατ. ευρώ ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο της χώρας , όσο και για ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, «πρόκειται για τις μεγαλύτερες πληρωμές αποζημιώσεων οι οποίες έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την στήριξη των αγροτικών νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων, απότοκα της κλιματικής κρίσης».

Επίσης, στους λογαριασμούς 600.000 δικαιούχων πιστώνονται περισσότερα από 851 εκατ. ευρώ ενισχύσεων, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. «Πληρώνει σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ 851 εκατ. ευρώ σε περίπου 600.000 αγρότες για τις βασικές ενισχύσεις. Χθες ο ΕΛΓΑ πλήρωσε 71 εκατ. ευρώ για τον “παγετό Άνοιξη ‘21”. Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της» δήλωσε χτες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και συμπλήρωσε: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών μας και στηρίζει με πράξεις το έργο τους. Εξορθολογίζουμε το σύστημα και απαλείφουμε τις αδικίες όπου υπάρχουν. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους πραγματικούς παραγωγούς και να δώσουμε στους νέους τη δυνατότητα να επιλέξουν το αγροτικό επάγγελμα ως ουσιαστικό διέξοδο ζωής και όχι ως απλή λύση ανάγκης».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ