Επικαιρότητα

Κάλεσμα… ειλικρίνειας για καλύτερη ιχνηλάτηση

Off

Με τους ημερήσιους αριθμούς των κρουσμάτων και στα Ιωάννινα, όπως και σε όλη την Ήπειρο να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των ατόμων, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Άλλωστε, και μόνον ο αριθμός των 720 κρουσμάτων σε μία ημέρα, μόνο την Τετάρτη αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος και της δυσκολίας που υπάρχει στη διαδικασία των ιχνηλατήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης σημείωσε ωστόσο πως παρά το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, το πιο δύσκολο δεν είναι η ιχνηλάτηση, η οποία εξελίσσεται, όσο το ότι πολλοί πολίτες που βρίσκονται θετικοί στον ιό, ειδικά άτομα νεαρής ηλικίας κρύβουν τις επαφές τους από τις υπηρεσίες.

Απηύθυνε έτσι, για μία ακόμη φορά δραματική έκκληση στους πολίτες να ανταποκρίνονται σε όσα τους ζητούν οι υπηρεσίες και να βοηθούν και αυτοί με τη σειρά τους στη διαδικασία των ιχνηλατήσεων.

«Η ιχνηλάτηση γίνεται, γνωρίζουμε τα πάντα. Βέβαια κάποιοι κρύβουν πράγματα. Ειδικά νέοι, που δεν πρέπει, γιατί κρύβοντάς τα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Κάνω έκκληση όποιος βρίσκεται θετικός να μας πει με ποια άτομά συναντήθηκε, ώστε να μπαίνουν στην πενθήμερη καραντίνα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου