Επικαιρότητα

Μέσα στον Ιανουάριο η γέφυρα στη Γότιστα

Off

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία η μεταλλική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ που τοποθέτησε η Διεύθυνση Μηχανικού του Στρατού Ξηράς στη γέφυρα που έπεσε προ εικοσαημέρου στην περιοχή της Γότιστας.

Το πρώτο σκέλος των εργασιών ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσουν οι εργασίες, για την τοποθέτηση των μεταλλικών τμημάτων του «πατώματος» της γέφυρας, σε συνδυασμό με την πτώση της στάθμης των νερών του ποταμού, που εξαρτάται από τη συνεχή λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στις πηγές Αώου, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

«Όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα και μόλις μας αφήσει ο καιρός και ρίξουμε τα τσιμέντα, πιστεύω ότι μέσα στον Ιανουάριο θα   παραδώσουμε τη γέφυρα σε κυκλοφορία», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. Αντίστοιχα, υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, όπου στις αρχές της εβδομάδας κατέπεσε και μία μικρή γέφυρα στην Αρτοπούλα του δήμου Δωδώνης, με τους κατοίκους ωστόσο να εξυπηρετούνται από παράπλευρο οδικό δίκτυο. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, όπως όμως και σε άλλες, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, όπως στους δήμους Φιλιατών και Σουλίου αντίστοιχα, οι υπηρεσίες επιχειρούν καθημερινά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και οι δύο δήμοι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καχριμάνης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου