Επικαιρότητα

Τι ισχύει για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γότιστα

Off

Την διαβεβαίωση πως η κατάρρευση της γέφυρας στη Γότιστα πριν από έναν μήνα, δεν οφείλεται στις εργασίες που εκτελούνταν και ήταν υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Ηπείρου για την προστασία του ανατολικού βάθρου, αλλά στις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη μεγάλη ποσότητα νερού λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, παρείχε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που απάντησε σχετικά στο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα στο περιφ. συμβούλιο.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της πρόσβασης με την τοποθέτηση μίας μεταλλικής γέφυρας τύπου μπέλλεϋ από τον Ελληνικό Στρατό αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου 10ημέρου, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας όμως, πως έχουν εντοπιστεί και άλλα παρόμοιας φύσεως προβλήματα και σε άλλες γέφυρες του Αράχθου, που θα πρέπει να προστατευθούν.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η περιφ. σύμβουλος Τίνα Ζέκα υποστήριξε, πως μετά την κατάρρευση της γέφυρας υπήρξαν καταγγελίες ακόμη και από μηχανικούς, ότι η αιτία της κατάρρευσης της γέφυρας ήταν οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα για την προστασία του βάθρου, για τις οποίες όμως γινόταν απόληψη υλικών από την κοίτη του ποταμού.

Ο κ. Καχριμάνης έδωσε έτσι το ιστορικό των εργασιών για την προστασία του βάθρου που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο με την εγκατάσταση του αναδόχου. Όπως είπε, οι εργασίες έγιναν σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου και μεταξύ άλλων περιελάμβαναν, την προστασία του βάθρου με ογκόλιθους που προήλθαν από λατομείο στο Δεμάτι και με σκυρόδεμα, ενώ για την κατασκευή των σαρζανέτ, για την προστασία παρακείμενης ιδιοκτησίας χρησιμοποιήθηκαν υλικά από την κοίτη του ποταμού, σε απόσταση όμως 500 μέτρων μακριά από τη γέφυρα.

«Επομένως οι εργασίες που εκτελέστηκαν, δεν προκάλεσαν πρόβλημα υποσκαφής στο μεσόβαθρο της γέφυρας που κατέρρευσε και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το λένε οι υπηρεσίες που επιβλέπουν το έργο», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου