Πολιτισμός

Οδοιπορικό στο φυσικό περιβάλλον της Αυστραλίας

Off

Ένα τμήμα του πρωτότυπου φωτογραφικού υλικού που συνέλεξε κατά τη διάρκεια του περιβαλλοντικού οδοιπορικού στην Αυστραλία η οργάνωση Green Project, παρουσιάζεται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Η φωτογραφική έκθεση με επίκεντρο τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και τις προτεινόμενες λύσεις για αυτά, έχει τίτλο «Platypous Trail» και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019.

Στις φωτογραφίες, όπως ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, σύμβουλος του δημάρχου Μ. Ελισάφ για θέματα πολιτισμού, αποτυπώνεται η συνύπαρξη εντός των Βιοσφαιρών της UNESCO των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής «περιβαλλοντικής γνώσης» των Αβορίγινων, μίας φυλής ιθαγενών της Αυστραλίας.

Η γνωριμία με τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές της Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στην προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, όσο και στην πρόληψη καταστροφών, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Επιμέλεια: Γιάννης Τζώρτζης, RPS

Συμμετέχουν οι: Γιάννης Αναστασόπουλος, Κωστής Βάρδας, Σάντυ Βεργίτση, Βαλέρια Καλτεζιώτη, Κασσιανή Καλτεζιώτη, Βασιλική Κασούμη, Άγγελος Κατσάγγελος, Δημήτρης Πατεράκης, Ιάσονας Ταβλάς, Γιάννης Τζώρτζης και Κατερίνα Χαρτερού.

Η έκθεση θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου καθημερινά 12-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου