Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:30
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Νοικοκύρεμα χωρίς νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές

Off

Στο ύψος των 157 εκ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του δήμου Ιωαννιτών που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίασή της την Τρίτη και αφού αποσταλεί και εγκριθεί από το Παρατηρητήριο, θα συζητηθεί προς ψήφιση στο δημ. συμβούλιο.

Εισηγητής του προϋπολογισμού ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά Φωτ. Βάββας, που όπως είχε δηλώσει και την περασμένη εβδομάδα στο ITV ο προϋπολογισμός για το 2022, αποτυπώνει ρεαλιστικά τις εκτιμήσεις εσόδων και εξόδων προσαρμοσμένος σε ένα αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες της πανδημίας.

Στον προϋπολογισμό έχει ληφθεί υπόψη το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2024 και περιλαμβάνονται στο ακέραιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως αυτά εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και τα συνεχιζόμενα έργα και προμήθειες.

Ο κ. Βάββας επανέλαβε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ότι ο δήμος συνεχίζει την προσπάθεια νοικοκυρέματος στα οικονομικά του, ώστε να μη δημιουργεί νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, να είναι φερέγγυος σε όλους όσοι συναλλάσσονται μαζί του, να βελτιώσει την εισπραξιμότητά του, να χρηματοδοτεί από δικούς του πόρους τα νομικά του πρόσωπα για να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους και να χρηματοδοτεί έργα και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Επιπλέον τόνισε πως η πανδημία Covid-19 έχει ανατρέψει σε πολλές περιπτώσεις το σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και έχει επιφέρει σημαντική υστέρηση εσόδων στον προϋπολογισμό του δήμου.

Σημαντική υστέρηση παρατηρείται και στα έσοδα των Νομικών Προσώπων του δήμου, κυρίως του ΟΚΠΑΠΑ και του Πνευματικού Κέντρου, όπου θα απαιτηθούν επιπλέον επιχορηγήσεις, καθώς αποτελεί βασική επιλογή της δημοτικής αρχής η στήριξη όλων των Νομικών του Προσώπων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και του πολιτισμού.

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εγγραφή πίστωσης ποσού 50.000,00€ για την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων του δήμου, η οποία θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία που θα προκύψει κατόπιν διαβούλευσης του αρμόδιου αντιδημάρχου αθλητισμού με τους συλλόγους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ