Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 06:11
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Ισχυρό παγετό φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Off

Ο ισχυρός παγετός και όχι οι χιονοπτώσεις, που θα πλήξουν την Κεντρική και την Ανατολική Ελλάδα και όχι την Ήπειρο, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κύματος κακοκαιρίας που περιμένουν από την Παρασκευή, οι μετεωρολόγοι, έχοντας σημάνει συναγερμό για την Πολιτική Προστασία σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι και τη Δευτέρα, τα μοντέλα πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων έδειχναν ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Παρασκευής και ιδιαίτερα από το πρωί του Σαββάτου και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όμως η πρόγνωση άλλαξε με το σύστημα των χαμηλών πιέσεων να έχει μετατοπιστεί ανατολικά της Πίνδου.

Αυτό σύμφωνα με τον καθηγητή μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα, θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεν χιονοπτώσεις, αλλά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από 700 μ. υψόμετρο και πάνω, και όχι στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Αντιθέτως όμως, ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε, ότι το στοιχείο που θα πρέπει να απασχολήσει τους κατοίκους, ενδεχομένως όμως και τις αρχές, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, να είναι ο ισχυρός παγετός.

«Μέχρι και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι τους 10 βαθμούς. Από το απόγευμα της Πέμπτης θα έχουμε νοτιάδες, που θα φέρουν βροχές, λίγο πιο έντονες την Παρασκευή, όχι όμως κάτι ανησυχητικό. Τα ξημερώματα του Σαββάτου υπάρχει πιθανότητα να πέσουν κάποιες νιφάδες χιονιού στο λεκανοπέδιο, δεν υπάρχει όμως πρόγνωση για ισχυρή χιονόπτωση. Αυτό που θα πρέπει όμως να μας απασχολήσει είναι ο ολικός παγετός το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, όπου η χαμηλότερη θερμοκρασία θα φτάσει τους -7 βαθμούς, ενώ η υψηλότερη δε θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Οι χιονοπτώσεις θα υπάρξουν, αλλά θα περιοριστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ