Επικαιρότητα

Με διπλά δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών

Off

Με την εκτέλεση διπλών δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετείται και η τακτική συγκοινωνία, για όλους τους πολίτες, αλλά και τα μαθητικά δρομολόγια λόγω της αλλαγής ώρας έναρξης των μαθημάτων, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε στον αιφνιδιασμό που δέχθηκε, τη Δευτέρα, με την ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, για την έναρξη των μαθημάτων από την Τρίτη, μία ώρα αργότερα από το προκαθορισμένο.

Ένας αριθμός 1.300 περίπου μαθητών, που μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους με το Αστικό ΚΤΕΛ, χρειάστηκε όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΔΣ Στέφανος Μουστακλής, να γίνει μία μεγάλη προσπάθεια, τη Δευτέρα και την Τρίτη, για να εξυπηρετηθούν.

Όπως είπε και οι ίδιοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι, αφού δεν ενημερώθηκαν από τον δήμο Ιωαννιτών, ούτε όμως και από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την αλλαγή αυτή, αλλά το πληροφορήθηκαν από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που ρωτούσαν να μάθουν ποια ώρα θα γίνουν τα δρομολόγια.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, αλλά αντιδράσαμε έγκαιρα και με λίγες μικρές εξαιρέσεις, εξυπηρετήσαμε τους μαθητές ώστε να πάνε στα σχολεία τους, στην ώρα τους, θέτοντας σε λειτουργία επιπλέον λεωφορεία, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη επιβάρυνση και κόστος για την εταιρεία και τους μετόχους της. Από τους διευθυντές των σχολείων μάθαμε, ότι έγινε η αλλαγή. Ούτε εμείς γνωρίζαμε, ούτε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για τα μαθητικά δρομολόγια», ανέφερε ο κ. Μουστακλής, απευθύνοντας έκκληση προς κάθε φορέα, αλλά κυρίως προς τον δήμο Ιωαννιτών, σε αντίστοιχη περίπτωση, να υπάρχει ενημέρωση.

«Εμείς θα θέλαμε ενημέρωση, όχι αφού ληφθεί η απόφαση, αλλά πριν λάβουν οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Θα προτιμούσαμε να μας ρωτάνε, αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μία τέτοια περίπτωση και όχι να βρισκόμαστε ξαφνικά απροετοίμαστοι», κατέληξε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ