Χωρίς κατηγορία

Να ανανεωθούν οι συμβάσεις στη δομή Κατσικά

Off

Την ανανέωση των συμβάσεών τους, που έληξαν όμως από τις 31 Δεκεμβρίου, ζητούν 53 συνολικά συμβασιούχοι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες του στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά από το 2019, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, σταμάτησαν να εργάζονται από την 1η Ιανουαρίου καθώς οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν, μετά την τελευταία παράταση, δίμηνης διάρκειας, όπως ανέφερε η Βασιλική Κώνστα, μία από τις πρώην εργαζόμενες στη δομή.

Εκείνο που καταγγέλλουν ωστόσο οι πρώην εργαζόμενοι, είναι πως μεσούσης της διαδικασίας ανάθεσης των υπηρεσιών που οι ίδιοι παρείχαν ως εργασία σε ιδιωτική εταιρεία τόσο για τη δομή στον Κατσικά, όσο και στην «Αγία Ελένη», δεν ενημερώθηκαν για να υποβάλλουν αιτήσεις σε αντίθεση με έναν αριθμό συναδέλφων τους, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί σχετικά και προσελήφθησαν.

«Οι πρώην συνάδελφοί μας μοιράστηκαν ένα μυστικό, λέγοντάς και σε εμάς, αφού υπέγραψαν τις νέες τους συμβάσεις, με τον ανάδοχο, ότι τους είχαν πει, το όνομα που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για να τους επαναπροσλάβουν», ανέφερε η κα Κώνστα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος ζήτησε από τους τοπικούς φορείς και τις αρχές της πόλης, να παρέμβουν προς υπεράσπιση των 53 πρώην εργαζόμενων, που καλούνται να συντηρήσουν τις οικογένειές τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας και γενικευμένης κρίσης με την ενεργειακή ακρίβεια και όχι μόνο.

«Είναι το λιγότερο ντροπή, να δηλώνουν όλοι αναρμόδιοι, γνωρίζοντας τι έχει γίνει και με ποιες διαδικασίες οι άνθρωποι αυτοί πετάχτηκαν στο δρόμο», τόνισε ο κ. Έξαρχος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ