Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:09
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2022
Ήπειρος

Τάσεις σταθεροποίησης στον αριθμό ασθενών

Off

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγωγών από τις εφημερίες των δύο νοσοκομείων, ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, που προσέρχονται ή διακομίζονται σε αυτά, καθημερινά, για να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν.

Οι εφημερίες των δύο προηγούμενων εβδομάδων είχαν αρκετά μεγάλο αριθμό νέων εισαγωγών, που οδήγησε ειδικά το ΠΓΝΙ λίγο πριν την κάλυψη της πληρότητας στις τρεις ΜΕΛ, φτάνοντας κάποια στιγμή τους 53 ασθενείς σε σύνολο δυναμικότητας 62 κλινών.

Η κάλυψη στις ΜΕΛ λίγες ημέρες μετά βρίσκεται στο 70% όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ Γεώρ. Φλούδας και αντίστοιχα στο 80% στις ΜΕΘ, ωστόσο όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αποφύγαμε τα χειρότερα», υπονοώντας, ότι δε χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία η 4η ΜΕΛ, γιατί τότε θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με την κάλυψη της με προσωπικό.

«Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού λόγω των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι, και του μεγάλου αριθμού των συνταξιοδοτήσεων στο τέλος του 2021. Αν χρειαζόταν να ανοίξουμε και την 4η ΜΕΛ, πολύ δύσκολα θα τα καταφέρναμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φλούδας.

Αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η πίεση που δέχθηκε το νοσοκομείο Χατζηκώστα, με τις απλές κλίνες νοσηλείας με κορωνοϊό, να εμφανίζει πληρότητα 80% και 100% η πληρότητα στη ΜΕΘ covid, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Κων. Καλαμπόκας.

«Ευτυχώς, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην περιοχή, δεν αποτυπώθηκε και σε νοσηλείες γιατί είναι σίγουρο, ότι δε θα επαρκούσαν οι κλίνες ούτε φυσικά οι δυνάμεις του προσωπικού», σημείωσε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ