Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:17
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Σε εγρήγορση για προβλήματα από την κακοκαιρία

Off

Κύμα κακοκαιρίας και πάλι από την Παρασκευή το βράδυ. Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώθηκε ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Κύμα κακοκαιρίας και πάλι από την Παρασκευή το βράδυ. Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώθηκε ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού και σύμφωνα με αυτό προβλέπεται επιδείνωση καιρού από το βράδυ της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες. Από αργά το βράδυ αναμενόταν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν σήμερα Σάββατο (29-1-2022) στο Ιόνιο. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης,  θέτοντας ως προτεραιότητα τη μη διακοπή της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες.

«Η Πολιτική Προστασία εδώ στην Ήπειρο, είπε μεταξύ άλλων,  εφαρμόζει ορισμένους κανόνες, ανάλογα με την περίπτωση.  Ειδικά στα θέματα  χιονοπτώσεων έχουμε μία αρχή: στους  δρόμους που βρίσκονται υπό παραχώρηση, δίνουμε εντολή εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας να μην περάσουν νταλίκες την ώρα της χιονόπτωσης και  οχήματα-  ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης- σε μέγεθος τέτοιο  που να μη δημιουργήσουν πρόβλημα  στην πρόσβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της Τροχαίας και εντολές δίνει μόνο η Πολιτική Προστασία και όλοι μας υπακούμε και βοηθάμε. Αν δεν γίνεται έτσι, δεν μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα».

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει θέσει, όπως ανακοίνωσε χτες, σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία. Όπως αναφέρει, ιι υπηρεσίες του είναι εφοδιασμένες με αλάτι ενώ ποσότητες έχουν παραδοθεί σε όλες τις ορεινές Κοινότητες και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Σε περίπτωση ασθενούς χιονόπτωσης τις επόμενες ώρες απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σημειώνεται ότι στη χιονόπτωση είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Δήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου όπως επίσης και με την Τροχαία για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις όπου κι αν αυτό απαιτηθεί.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ