Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 12:00
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Σε αδιέξοδο οι επιχειρήσεις μεταφορών στον τουρισμό

Off

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον μεταφορικό κλάδο του τουρισμού, σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, με τα προβλήματα, όχι απλώς να παραμένουν, αλλά να εντείνονται και να έχουν ως αποτέλεσμα, την οικονομική καταστροφή για πολλές από αυτές.

Χιλιάδες οικογένειες στη χώρα, που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές μεταφορές, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, ενώ οι πιο τυχεροί επέλεξαν ήδη να κινηθούν επαγγελματικά σε άλλες κατευθύνσεις.

Με τον Φεβρουάριο να συμπληρώνονται δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας και την επιβολή του πρώτου lockdown, οι επιχειρήσεις περίμεναν μάταια, όπως αποδείχθηκε μέχρι σήμερα, να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Οιι ακυρώσεις στα οργανωμένα ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό είναι καθημερινές και επί της ουσίας, οι επιχειρήσεις δε λειτουργούν ή στην καλύτερη περίπτωση, υπολειτουργούν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων Ιωαννίνων Γεώργιος Αλεξανδρής.

Τα μέλη της Ένωσης πραγματοποίησαν χθες συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας με πορεία δεκάδων λεωφορείων από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης και έπειτα στο παραλίμνιο, ενώ μία παρόμοια διαδρομή ακολούθησαν μέλη του αντίστοιχου Σωματείου σε επίπεδο Ηπείρου, με τελικό προορισμό το «Γιαννιώτικο Σαλόνι».

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι δραματική και το μόνο που απομένει για τις επιχειρήσεις, είναι να βάλουν οριστικό λουκέτο. Εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών του κλάδου για την ελάχιστη έως ανύπαρκτη στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση και παρουσίασε συνοπτικά τα βασικά αιτήματα. Αυτά συμπυκνώνονται στην επείγουσα αποζημίωση για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, όπου η πληρότητα ήταν μειωμένη και για τους επόμενους μήνες, μέχρι σήμερα, στη δυνατότητα ένταξής τους στο νέο αναπτυξιακό Νόμο, στην κάλυψη μέρους του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, στη ρύθμιση για τη μείωση αν όχι την απαλλαγή από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, αφού τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα. Υπάρχει ακόμη και μία σειρά περισσότερο θεσμικών αιτημάτων, όπως είναι η μόνιμη υπαγωγή των μεταφορών σε καθεστώς ΦΠΑ 13%, η συνέχιση του προγράμματος επιδότησης ενοικίου, η συνέχιση αναστολών πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και η παράταση του ορίου ηλικίας διαγραφής των τουριστικών λεωφορείων.

«Τα τουριστικά γραφεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία. Η ζημιά για τις επιχειρήσεις είναι τεράστια και πλέον μιλάμε για θέμα επιβίωσης των οικογενειών μας», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ