Χωρίς κατηγορία

Βυθίζεται στο σκοτάδι το παραλίμνιο της πόλης

Off

Βυθισμένο στο σκοτάδι είναι το παραλίμνιο της πόλης, με τα φωτιστικά σώματα που λειτουργούν εδώ και χρόνια, να φέγγουν κατά τι λιγότερο και από τους… φανούς θυέλλης του περασμένου αιώνα.

Η εικόνα τους χειμερινούς μήνες στο πιο τουριστικό σημείο των Ιωαννίνων από τις έξι το απόγευμα και μετά είναι απόκοσμη και αλλόκοτη, ειδικά για τους πεζούς, που έχουν μία και μόνη επιλογή, αν φυσικά αποφασίσουν να περπατήσουν στο παραλίμνιο. Να κινηθούν είτε στο μικρό πεζοδρόμιο κατά μήκος της Διον. Φιλοσόφου, είτε εντός του οδοστρώματος κινδυνεύοντας ωστόσο από τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Το περίεργο είναι, πως παρότι η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά έχει δημιουργηθεί στην πορεία πολλών ετών, ότι ο δήμος Ιωαννιτών με την αρμόδια υπηρεσία αρκείται να αντικαθιστά τις καμένες λάμπες με άλλες, ίδιας ισχύος όμως, που αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν καν επαρκή φωτισμό.

Η επίκληση φυσικά της επικείμενης αντικατάστασης του οδοφωτισμού σε όλη την πόλη με φωτιστικά σώματα τύπου led, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς η κατάσταση είναι ίδια και χειροτερεύει διαρκώς.

Επίσης όμως πολλές απορίες γεννά η στάση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Ιωαννιτών, που παρότι έχει ενημερωθεί από πολίτες εντούτοις δεν έχει προχωρήσει σε καμία αντικατάσταση των καμένων φωτιστικών σωμάτων τύπου led, στον άξονα της Βηλαρά – Βαλαωρίτου και 28ης Οκτωβρίου. Ίσως ο μοναδικός οδικός άξονας της πόλης, ο οποίος φωτίζεται με πλήρη επάρκεια από φωτιστικά σώματα νέου τύπου, που παρόλα αυτά εδώ και έξι και πλέον μήνες έχουν αρχίσει να καίγονται σταδιακά. Όμως μέχρι και σήμερα, κανένα φωτιστικό δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα σε έναν πλήρως φωτισμένο δρόμο, να υπάρχουν σημεία που είναι βυθισμένα στο σκοτάδι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ