Επικαιρότητα

Νέα κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της δομής Κατσικά

Off

Μία εβδομάδα πέρασε ήδη από την προηγούμενη κινητοποίηση μπροστά από το κεντρικό δημαρχείο, χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη, πέρασε ήδη για τους 53 πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά, οι συμβάσεις των οποίων δεν ανανεώθηκαν μετά την ανάθεση της εργασίας από το υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο δεύτερος «σταθμός» διαμαρτυριών των 53 πρώην εργαζόμενων στον Κατσικά, με τη συνεπικουρία και πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ήταν το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου θέλησαν να συναντηθούν με τον Αλ. Καχριμάνη, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να του επιδώσουν ψήφισμα.

Για την ομάδα των 53 πρώην εργαζόμενων στον Κατσικά τοποθετήθηκε η Βασιλική Κώνστα, που επανέλαβε πως το μόνο που διεκδικούν, ήταν και είναι η παραμονή στην εργασία τους, που αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη για τους φιλοξενούμενους στη δομή. Επίσης όμως τόνισε, ότι από την ενημέρωση τουλάχιστον που έχουν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν κάποιες κενές θέσεις στο αντικείμενοι κάποιων εργαζόμενων που απολύθηκαν, όπως είναι ειδικότητες των βρεφονηπιοκόμων και των νοσηλευτών, οι οποίες όμως δε γνωρίζουν με ποιον τρόπο καλύπτονται. Από το Εργατικό Κέντρο η Χριστίνα Τουλκιαρίδου μετέφερε την στήριξη της διοίκησης στον αγώνα των 53 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων χρειάζονται έναν μικρό αριθμό ενσήμων για να κατοχυρώσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ