Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 08:08
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Καμία παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Off

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά για τα θέματα πρώτης γραμμής που έχουν να κάνουν με την υγεία, την παιδεία και την ακρίβεια άσκησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που έδωσε.

Όσο για το εάν βλέπει πρόωρες εκλογές σημείωσε ότι «κατά τη δική της εκτίμηση οι κάλπες δεν είναι κοντά…» χωρίς να αποκλείει τον εκλογικό αιφνιδιασμό από πλευράς του πρωθυπουργού. Ωστόσο, υποστήριξε ότι με αυτές τις οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολο ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές.

Για το συνέδριο του κόμματος η κα. Τζούφη υποστήριξε θα βοηθήσει να ακουστούν όλες οι απόψεις και θα ενισχύσει το κόμμα που επιθυμεί να έχει απαντήσεις απέναντι στα ερωτήματα της κοινωνίας.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την έμπρακτη και καθημερινή στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και καλεί την κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

Η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως «είναι αναγκαία η συστράτευση όλων για να αποτραπεί μια ακόμη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για απαξίωση και ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Αναφέρθηκε δε και στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την πλευρά του.

Από το μέτωπο της παιδείας η κα. Τζούφη αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ  που συναποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικών δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. «Στις 16 Φλεβάρη και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει πορεία» ανέφερε.

Όσο για την ακρίβεια η κα. Τζούφη επικέντρωσε την κριτική της στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης: «Δεν θέλει δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστήμια, δεν θέλει δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δεν θέλει δημόσιες υποδομές και δίκτυα, δεν θέλει δημόσιες μεταφορές. Ακόμη και στον καιρό της πανδημίας σχεδιάζουν και προωθούν συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων. «Σε εποχή ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποιούν πλήρως τη ΔΕΗ και τα ενεργειακά δίκτυα. Και αφήνουν την αγορά υποτίθεται, να αυτορρυθμιστεί. Δεν κάνουν καμία παρέμβαση για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας» ανέφερε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ