Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:04
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Θεσμικό ατόπημα της Κυβέρνησης στα «Ελευθέρια»

Off

Ξεκινούν σήμερα τα «Ελευθέρια» της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, με εκδηλώσεις τις οποίες θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Οι δύο δηλαδή εκ των τριών εκπροσώπων στα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα, θα βρίσκονται στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα για τις επετειακές εκδηλώσεις 119 χρόνια μετά την Απελευθέρωσή της.

Παρότι όμως τις εκδηλώσεις τιμούν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η Κυβέρνηση προέβη για δεύτερη φορά σε ένα θεσμικό ατόπημα, που όμοιό του, καταγράφηκε και… πέρυσι.

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης που έχει τη σχετική αρμοδιότητα του ορισμού του εκπροσώπου της Κυβέρνησης στα «Ελευθέρια» υποβάθμισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκπροσώπησή της – επομένως και την επέτειο – ορίζοντάς την, σε επίπεδο Υφυπουργού.

Είθισται, σε επετειακές εκδηλώσεις αντίστοιχου χαρακτήρα και βεληνεκούς, ειδικά δε σε εκείνες στις οποίες παρίσταται και τιμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυβερνητική εκπροσώπηση να είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο, ήτοι με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό σίγουρα με τον Υπουργό κάποιου άλλου υπουργείου.

Αντ’ αυτού όμως, η Κυβέρνηση όρισε ως εκπρόσωπό της, όπως και πέρυσι, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Γεώρ. Αμυρά, που τυγχάνει και Βουλευτής Ιωαννίνων και που – λογικά πάντα – θα παρίστατο ούτως ή άλλως, στις επετειακές εκδηλώσεις στην εκλογική του περιφέρεια.

Η άσχημη εντύπωση που δίνει η Κυβέρνηση με την υποβαθμισμένη εκπροσώπησή της στα «Ελευθέρια» της πόλης, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού στους τοπικούς φορείς, ενώ ατύπως έχει εκφραστεί και δυσαρέσκεια σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Η απόφαση αποτελεί θεσμικό ατόπημα και έχει να κάνει ξεκάθαρα με την υποβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης, σε εκδηλώσεις τις οποίες τιμούν οι δύο εκ των τριών εκπρόσωποι των ανώτατων αξιωμάτων του Πολιτεύματος και όχι με τον Υφυπουργό κ. Αμυρά, ο οποίος πράγματι έχει εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και σε άλλες εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πληροφορίες αναφέρουν, ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών, πιθανότατα εντός της προσεχούς εβδομάδας, στην πόλη των Ιωαννίνων αναμένεται επίσκεψη τόσο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, όσο και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Θεοδωρικάκου…

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ