Χωρίς κατηγορία

Νέο Πολυδύναμο για να στεγάσει τρεις σχολές

Off

Τα περιθώρια, χρηματοδοτικά και κατασκευαστικά αντίστοιχα, που υπάρχουν για την ανέγερση ενός Πολυδύναμου Κτιρίου εντός της πανεπιστημιούπολης, αποφάσισε να διερευνήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Ο στόχος είναι, όπως ανέφερε ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και οι ελλείψεις τριών τουλάχιστον Τμημάτων. Πρόκειται για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής. Το Πολυδύναμο κτίριο θα πρέπει να καλύπτει, όπως είπε ο κ. Αλμπάνης, τις ανάγκες των τριών Τμημάτων σε αίθουσες, αμφιθέατρα και σε εργαστήρια και δόθηκε η εντολή να γίνει μία προμελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία, και να αναζητηθεί παράλληλα και χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Αποτελεί προτεραιότητα η συγκεκριμένη διερεύνηση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες, πρωτίστως μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που έχει διαθέσιμα κονδύλια σε ύψος 215 εκ. ευρώ για υποδομές στα Πανεπιστήμια, αλλά και μέσω του ΕΣΠΑ», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

Ζητούν έκτακτη χρηματοδότηση

για το κόστος ενέργειας

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Αλμπάνης συγκέντρωσε τα στοιχεία των ενεργειακών αναγκών όλων των πανεπιστημίων της χώρας με το κόστος που απαιτείται για το ρεύμα και το φυσικό αέριο και ζητούν με επιστολή τους από το υπουργείο Παιδείας, να παρέμβει είτε για να δοθούν εκπτώσεις στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου είτε να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος που έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου