Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης για αντιβιοτικά και εμβόλια

Off

Το ΚΕΠ Υγείας του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  με θέμα:  «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, Συλλόγους  εκπαιδευτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, Ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας, αγροτικούς ιατρούς, φοιτητές, συνεργαζόμενους ιατρικούς φορείς, καθώς και των εργαζομένων στις δομές Υγείας και Πρόνοιας  του Δήμου μας  (Κέντρα Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΕΠ Υγείας, Δημοτικά ιατρεία, Κδαπ κ.α.) καθώς και σε φορείς της πόλης που ασχολούνται με τα παιδιά και σε εκπρόσωπους των  μέσων μαζικής ενημέρωσης .

Στο πλαίσιο αυτό της εκστρατείας, η οποία πραγματοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ, ιδιαίτερα βαρύνουσα θέση έχει η αλλαγή τρόπων συμπεριφοράς και στάσης ζωής και αυτό επιδιώκουμε να το πετύχουμε μέσα από αγωγή, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση σε ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των παιδιών και των νεαρών ατόμων.

Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και η εξοικείωσή τους με κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία  σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες σε μαθητές  αλλά και σε  νεότερα άτομα  με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας.

Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας

Άλλωστε έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και θα διανεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο  «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου, 18.00 – 19.30, μέσω της πλατφόρμας ZOOM με ενημερωτικές ομιλίες από έγκριτους καθηγητές της πανεπιστημιακής  κοινότητας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, καθώς και εύχρηστο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, όπως το Παιδικό Βιβλίο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» και το e-bug.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές υποβάλλοντας αίτημα στο link

https://forms.gle/Mszcid9BYZXbdPMj7 ή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και το e-mail  σας στο ioanninakepygeias@okpapa.gr ή  επικοινωνώντας  στα τηλ.2651054401-54268-54263  για να σας σταλεί το link παρακολούθησης, το πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και η βεβαίωση παρακολούθησης. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Στεφανία Τσούκη.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ