Πολιτισμός

Ο Λόγος στη Γυναίκα μέσα από δύο μονολόγους

Off

Τον κύκλο μονολόγων «Ο Λόγος στη Γυναίκα» παρουσιάζει τον Μάρτιο το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων. Στη συνέχεια του θεματικού τριπτύχου Γυναίκα- Ισότητα-Ελευθερία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου το ΔΗΠΕΘΕ ανοίγει και πάλι τις πόρτες του «Καμπέρειου» θεάτρου.

• «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα»

Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας – παρών και απών στη σκηνή – παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη  έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα. Την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ακολουθήσει μετά την παράσταση κουβέντα με τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό πάνω στη θεματική της ισότητας και των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

Ερμηνεύουν: Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας

Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 21:30’

•«Φροσύνη» / «Πασού»

Μια ηθοποιός στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει δύο μονολόγους, πάνω σε δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες. Κοινό τους σημείο: ο έρωτάς τους για τον ίδιο άντρα. Η γυναίκα-θρύλος των Ιωαννίνων και η ηθική αυτουργός του πνιγμού της ζωντανεύουν από την Σύνθια Μπατσή, εξιστορώντας η καθεμία τη δική της πλευρά και ξεδιπλώνοντας δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας. Η «Φροσύνη» και η «Πασού», έρχονται να ρίξουν φως σε μια σκληρή, αμφιλεγόμενη, αλλά αληθινή ιστορία.

Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας

Ερμηνεία: Σύνθια Μπάτση Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 21:30’ Πληροφορίες που αφορούν και τις δύο θεατρικές παραγωγές:  Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 26510 25670 (καθημερινές, ώρες 9:00- 15:00).  Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος, 7€ φοιτητικό, 3 ευρώ ανέργων και ΑΜΕΑ.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου